23.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC


Petak, 24 Lipanj 2016

Na sjednici Vijeća Općine Brestovac rečeno je kako se nastavlja program sanacije i obnove mjesnih domova na području Općine. U Starom Brestovcu pri samom kraju je uređenje Mjesnog doma, a za sanaciju zidova pročelja i vanjsko uređenje Općine Brestovac izdvojila je 75 tisuća kuna proračunskih sredstava. Radi se o domu za kojeg je otkupljena stara kuća, obnovljena uz postavljanje sanitarnog čvora, izgrađena dvorana za okupljanje mještana, a pored uređenja kuhinje, nastavlja se uređenje parkirališta i igrališta za djecu, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Brestovac Ivica Đurčević.

Načelnik Zdravko Mandić, najavio je da se program  obnove nastavlja, budući da je od Ministarstva regionalnog razvoj i fondova europske unije odobreno 200 tisuća kuna za sanaciju Mjesnog doma u Ivandolu. Cjelokupni projekt stoji oko pola milijuna kuna,a razliku od 300 tisuća osigurat će se iz sredstava Općine Brestovac. Posljednjih godina puno se ulaže u obnovu Mjesnih domova, pa su tako značajna sredstva uložena u obnovu domova, koji su građeni 60-tih godina prošlog stoljeća, u Gučanima, svojedobno proglašenim najuređenijim domom na području Požeško slavonske županije, Mjesnom domu u Jaguplijama, Mjesnom domu u Daranovcima i nekoliko drugih gdje su zapečeta osnovna ulaganja, dok završni radovi tek slijede.

Na sjednici u Brestovcu, Vijećnici su jednoglasno prihvatili zaključak o odobravanju financijskih  sredstava za kulturu, iako smanjenog proračuna,  na  razini protekle godine. Tako je za  redovitu djelatnost KUD Berda odobreno 25 tisuća kuna, za smotru folklora Dođi diko večeras na sijelo 10 tisuća, glazbeni festival Pismom kroz Slavoniju 12 tisuća, manifestaciju S pjesmom u susret Božiću 2 tisuće i udruzi GFR Film video iz Požege tisuću kuna.
Za sportske udruge odobreno je 80 tisuća kuna, od toga jedinom velikom nogometnom klubu s područja općine, Mladosti iz Pavlovaca 60 tisuća kuna, isključivo za rad s mladima, drugoligašu stolnotenisačima Brestovca 7 tisuća, dok je malonogometnim klubovima Legacy iz Pavlovaca, te Skenderovcima dodijeljeno po 3 tisuće, te najboljem malonogometnom klubu općine Alabami 7 tisuća kuna.

Za programe od interesa za opće dobro u području ostalih društvenih djelatnosti odobreno je 65 tisuća kuna, od toga 17 tisuća za sufinanciranje djelatnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata, 4 tisuće za udruge koje skrbe o osobama s posebnim potrebama, te 44 tisuće kuna za tri lovačka društva, dvije udruge umirovljenika, dvije udruge Komušana, ribolovce i šahiste. Naravno, ovisno o aktivnostima za potrebe pojednih udruga izdvajaju se i posebna sredstva, ovisno o proračunskim mogućnostima.