10.SMOTRA FOLKLORA DOĐI DIKO VEČERAS NA SIJELO


Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018

NA JUBILARNOJ SMOTRI NASTUPILO ŠEST DRUŠTAVA

Tradicionalno, već po 10-ti puta Kulturno umjetničko društvo Berda, u prostoru sportske dvorane Osnovne škole Dragutina Lermana, u Brestovcu je organiziralo smotru folklora Društava s područja kontinentalne Hrvatske. KUD Berda koji okuplja 60-tak članova u plesnoj, pjevačkoj i tamburaškoj sekciji, ove godine imalo je niz uspješnih nastupa, kako na županijskoj razini, tako i u Hrvatskoj, pa i u inozemstvu, naglasila je u prigodi otvorenja predsjednica Danijela Grgić.

U organizaciji KUD Berda, smotra je održana pod pokroviteljstvom Općine Brestovac i Požeško slavonske županije. Na samom početku svih 6 društava predstavilo se zajedničkim nastupom ispred prostora škole.
Smotru je otvorio predsjednik Vijeća Općine Brestovac, Tomo Vrhovac, čestitajući na 10-oj obljetnici, naglasivši da je Općina Brestovac, prepoznavajući rad, svesrdno pomagala rad KUD-a i da će to činiti i u buduće.

U programu su, pored KUD Berda, nastupili i HKUU Trenk iz Nove Gradiške, KUD HUSAIN iz Kutine, KUD Banova Jaruga, KUD Zdenac iz Velikih Zdenaca, KUD Sveta Jana iz Gorice.