NA PODRUČJU OPĆINE BRESTOVAC REGISTRIRANO OKO 180 TRAKTORA I PRIKLJUČNIH VOZILA


Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018

U tradicionalnoj akciji tvrtke Herz iz Požege i ove godine, u cilju smanjenja troškova prijevoza za registraciju traktora i priključnih vozila, protekle subote u prostoru Vatrogasnog doma u Brestovcu, obavljeni su tehnički pregledi i sama registracija za samo područje Općine Brestovac.

Tehnički pregled i registraciju obavio je i Josip Pavić iz Orljavca, napominjući kako je to od izuzetnog interesa za poljoprivrednike. Registracija koja me stajala oko 600 kuna s osiguranjem, omogućit će mi nesmetano prometovanje cestama, posebno budući da su kazne za neispravno i neregistrirano vozilo izuzetno visoke. Pogotovo u slučaju prometne nezgode, a niste registrirani, dodao je Pavić.

Prosječna cijena za registraciju traktora, ovisno o kategoriji, iznosila je oko 600 – 650 kuna s osiguranjem, izjavio je voditelj smjene u tvrtki Herz, Pavle Murar, ističući da se posljednjih godina osjeća sve veći trend osiguranja i registracije traktora.

Koliko je neregistriranih traktora podataka nema, no procjene su da se tek svako treće vozilo registrira. Koliko je neispravnih i neregistriranih traktora sudjelovalo u prometni nezgodama, podataka također nema, no zna se da se osnovne kazne kreću od 500 do 1000 kuna. A kada se pridodaju podaci o neispravnosti, onda se kazne penju do basnoslovnih visina.

Poljoprivrednici koji su se odlučili na registraciju, mogli su to učiniti i u obrocima. Državi je bitno da se vozila registriraju, jer od toga imaju solidan prihod, no zbog postojećih Zakona i samim vlasnicima u interesu je da podmire troškove.