Dobar odaziv Gučana na radnu akciju


Utorak, 26 Lipanj 2018

U organizaciji Mjesnog odbora Gučani, čak 22 stanovnika Donjih i Gornjih Gučana odazvalo se radnoj akciji, na uređenju i čišćenju šumskog i poljskog puta u Gornjim Gučanima.

Mještani su motorkama sjekli drveće i grane uz put, čistili sam put dužine oko tisuću metara, kako bi omogućili uređenje lokalne prometnice koja će biti posuta makadamom, a bivši potok biti vraćen u stari tok.

Novoizabrani predsjednik Mjesnog odbora, Nikola Garić zadovoljan je odazivom mještana,budući da Gornji Gučani imaju 70-tak stanovnika, a Donji oko 160.

Predsjednik Vijeća Općine Brestovac, Tomo Vrhovac, koji je i sam sudjelovao u radnoj akciji, rekao je da se i u ovom Mjesnom odboru osjeća iseljavanje stanovništva, uz tvrdnju da je u zadnjih desetak godina Gučane napustilo pedesetak osoba.Po posljednjem popisu stanovništva imali smo 220 osoba s pravom glasa, a sada znatno manje. U okvirima mjesne zajednice nastojimo zadržati ne samo mlade, pa za mjesec dana najavljujem otvorenje nogometnog stadiona na kojem će igrati mještani i vjerovatno vjećnici Općine Brestovac.

Nije ovo prva radna akcija mještana Gučana, budući su ih imali veliki broj, no vrijedno je zabilježiti da je to rijetkost u današnjem vremenu, kada svi brinemo sami o sebi. A oni su i pored rada uložili i nešto sredstava, kako bi se na kraju posla družili i utvrdili dealjnje aktivnosti.
Hvale vrijedno je i to da uklonjeno i izrezano drveće biti donirano jednoj obitelji lošeg socijalnog statusa s četvero djece.