Petak, 21 Rujan 2018 10:09

DAN OPĆINE OBILJEŽEN INTENZIVNIM RADOVIMA NA INFRASTRUKTURNIM OBJEKTIMA

DAN OPĆINE OBILJEŽEN INTENZIVNIM RADOVIMA NA INFRASTRUKTURNIM OBJEKTIMA
UREĐEN PROSTOR ISPRED MJESNOG DOMA I PARKIRALIŠTE U STAROM BRESTOVCU

Nastavljaju se radovi na modernizaciji nerazvrstane ceste Nurkovac-Stari Brestovac-Dolac, rekao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić na završetku radova ispred Mjesnog doma i parkirališta u Starom Brestovcu. Do sada je asfaltirano 600-tinjak metara, a radove je pod stručnim nadzorom Domagoja Stojakovića izvršila tvrtka Niskogradnja Jurčak iz Požege.

Vrijednost radova je 600 tisuća kuna, a osim novca iz općinskog proračuna iznos od 300 tisuća osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja.

Od niza infrastrukturnih projekata pri kraju su radovi na rekonstrukciji Društvenog doma u Orljavcu koji stoje 600 tisuća kuna, te dio kanalizacijske mreže u Nurkovcu u vrijednosti 300 tisuća kuna.

U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za pješačke i biciklističke staze uz državne ceste D38 i D51 na našem području što će stajati 250 tisuća kuna, a iz fondova će biti povučeno 200 tisuća – nastavio je načelnik Mandić, i da će se tako pobiljšati sigurnost prometa na frekventnim pravcima prema Novoj Gradišci i Pakracu.

U pripremi je i rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Brestovcu što će stajati 7,5 milijuna kuna osiguranih iz Programa ruralnog razvoja. Za to je raspisan natječaj, pa slijedi odabir izvođača radova i početak zahvata koji bi trebao biti okončan u roku od sedam mjeseci.