IZVRŠENO OBEĆANJE ZA 90 GODINA POSTOJANJA DVD ORLJAVAC


Ponedjeljak, 15 Listopad 2018

U OBNOVU I SANACIJU MJESNOG I VATROGASNOG DOMA UTROŠENO 620 TISUĆA KUNA

Na skupu u Orljavcu, načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić, uručio je predsjedniku DVD Orljavac, Josipu Paviću ključeve obnovljenog i saniranog Mjesnog i Vatrogasnog doma, za što je utrošeno oko 620 tisuća kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja izdvojilo je 120 tisuća kuna, dok je od pola milijuna kuna osigurala sama Općina Brestovac, rekao je na svečanom otvorenju Zdravko Mandić.

Kako je istakao predsjednik DVD Josip Pavić, sam objekt izgrađen je 1938.godine, a proširivan i obnavljan osamdesetih godina prošlog stoljeća. Objekt je veličine tristotinjak kvadratnih metara, a rekonsttukcijom postavljeni su nova stolarija, fasada, podovi, nova rasvjeta, kuhinja i centralno grijanje.
Zdravko Mandić, naglasio je da je cilj kroz sredstva Europske unije, Ministarstva regionalnog razvoja i same Općine obnoviti sve mjesne domove u Općini, a među prvima je rekonstrukcija Vatrogasnog doma u Brestovcu vrijednosti 6 milijuna i 740 tisuća kuna. Od ostalih projekata izdvajaju se adaptacija općinske zgrade, nastavak radova na modernizaciji nerazvrstane ceste Nurkovac-Stari Brestovac-Dolac u što je do sada utrošeno oko 600 tisuća kuna, izgradnja kanalizacijske mreže u Nurkovcu u vrijednosti od oko 300 tisuća kuna, te projekt izgradnje pješačke i biciklističke staze na državnim cestama D 38 i D 51. Kako je istakao zamjenik župana Vedran Neferović, Općina itekako skrbi o rješavanju problema na svom području. U rješavanju stalnog problema na području Orljavca, na izgradnji vodotoka Hrvatske vode uložile se oko 600 tisuća kuna,a predstoji i postavljanje mosta Orljavac-Podsreće.