službeni internet portal Općine Brestovac

Utorak, 23 Listopad 2018 09:20

U TREĆOJ SEZONI NAJBOLJI USPJEH ŠAHISTA BRESTOVCA NAJBOLJI POJEDINAC DAMIR ROSIPAL

Nakon 9.odigranih kola i završetka prvenstva IV HŠL-Istok C, šahisti ŠK Brestovac plasirali su se, u konkurenciji 9 klubova, na šesto mjesto sa 6 osvojenih ekipnih bodova i 19 pojedinačnih.
U posljednjem kolu u Bukovlju su poraženi s 4,5:1,5 od Slavonca, za Brestovčane jedinu pobjedu na šestoj ploči izborio je Damir Rosipal svladavši Petra Mikešina, dok je pola boda donio Pejo Martić na drugoj ploči u susretu sa Zdravkom Čakalovićem. Poraženi su Mirko Velimirović, Branko Marinović, Stipo Markanjević i Ivan Mandić.
U cijelom prvenstvu najbolji kod Brestovčana bio je Damir Rosipal s 5,5 poena iz 7 mečeva,slijede Branko Marinović s 5 od 8 partija, Stjepan Markanjević s 4 od 8, i Pejo Martić s 3,5 od 7. Podbacili su na prvoj ploči Mirko Velimirović s 1 bodom iz 8 partija i Đuro Babić koji u 5 partija nije osvojio niti jedan bod.
Brestovčani su u prvenstvo krenuli dobro, s prvakom Šahovnicom iz Garčina odigrali su neodlučeno 3:3, kao i s Kutjevom, svladali su Kopanicu i Čaglin s 3,5:2,5 da bi u drugom dijelu prvenstva posustali, no i unatoč svemu ovo je najbolji rezultat u trećoj sezoni od kada se natječu.
Slijedeće prvenstvo nastavlja se na proljeće.