službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 13:29

114.GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD BRESTOVAC

VATROGASNA SPOMENICA ZA 40 GODINA DRAGUTINU BLAŽEVIĆU

 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović, srebrni vatrogasni plamen za hrabrost i požrtvovanost uručio je Ivanu Salopeku,a brončane Mihovilu Suliću i Dariju Kosanoviću.

Vatrogasna priznanja za 20 godina hrabrosti i požtrvovnosti priznanja su dodijeljena Darku Aleksiću, Hrvoju Budiću, Lovri Poletto, Mihovilu Suliću i Tanji Bek.
Zapovjednik Alen Ugrin istakao je da je društvo u prošloj godini imalo 111 intervencija, od čega 8 požara otvorenog prostora, 11 požara stambenih i gospodarskih objekata, 7 intervencija u prometu, 42 prijevoza vode i ispiranja kanalizacije, te ostalih aktivnosti od rušenja stabala, čišćenja rina do skidanja gnijezda stršljena.Po brojnosti od 6 vatrogasaca po intervenciji i vremenu od manje od tri minute, među najboljima su u županiji, Čestitajući na postignutim rezultatima, načelnik Zdravko Mandić, najavio je konačno rješenje obnove i rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Brestovcu.

U ovom trenutku društvo broji 49 članova, od čega 20 operativnih, ostatak su veterani i pridruženi članovi, dok se u mladeži nalazi 30-tak članova. U protekloj godini 7 članova prošlo je određene vrste osposobljenosti, a 3 specijalizaciju.

Posebne pohvale stavljene su na rad mladeži, koji je iz godine u godinu sve bolji, i što je neubičajeno za vrijeme kada se govori o iseljavanju mladih, brojka mladeži u DVD Brestovac raste. Načelnik Općine Zdravko Mandić, istaknuo je korektnu suradnju s DVD, i da se samo govori o realizaciji obnove i izgradnje novog Doma. Zapeli smo na javnoj nabavi, u kojoj se, nakon drugog natječaja očekuje rješenje u roku od dva tjedna, nakon čega odlukom Državne komisije slijedi izgradnja, nadamo se da će biti okončana do kraja ove godine, rekao je Mandić.