službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 11:43

IZGRADNJA NOVOG JAVNOG PARKIRALIŠTA U BRESTOVCU

Na površini od tisuću i 4oo kvadratnih metara u vlasništvu Općine Brestovac, u tijeku su radovi na izgradnji javnog parkirališta s 48 parkirališnih mjesta. Po riječima načelnika Općine Zdravka Mandića, novo parkiralište omogućit će puno bolji pristup javnim institucijama u okružju, od ambulante, DVD Brestovac, školskoj športskoj dvorani i samoj Osnovnoj školi Dragutina Lermana, župnom uredu i crkvi, te općinskoj upravi. Od svega je najvažnije da će se time povećati sigurnost sudionika u prometu.

U tijeku su pripremni i zemljani radove koje izvodi tvrtka Niskogradnja Jurčak, a uskoro će uslijediti radovi na odvodnji, ugradnji opreme, asfaltiranju te kontroli izvođenja radova.

Parkiralište će imati sve potrebne oznake, od prometnih znakova do oznaka na kolniku.
Sam projekt vrijedan je 612 tisuća 128 kuna i 13 lipa od kojih će Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirati 340 tisuća kuna, dok će Općina izdvojiti preko 272 tisuće.

Za sve je zapravo najvažnije, da naprimjer nedjeljom, nećemo više gledati gužve na cestama u Brestovcu i izbjegavati vozila na prometnici prema Požegi ili Novoj Gradiški.