službeni internet portal Općine Brestovac

Petak, 20 Rujan 2019 09:02

19.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC

VIJEĆNICI ZADOVOLJNI IZVRŠENJEM PRORAČUNA ZA PRVIH ŠEST MJESECI OVE GODINE

Na 19.sjednici vijećnici su jednoglasno podržali izvješće o polugodišnjem izvršenju proračuna.Što se tiče proračuna, slika je sve u svemu jako dobra, izjavio je načelnik Zdravko Mandić. U prvih šest mjeseci prihodi su ostvareni u iznosu od 5,216 milijuna kuna, dok su realizirani rashodi bili nešto više od 4 milijuna kuna. Kako je u godišnjem izvješću za prošlu godinu utvrđen manjak od 278 tisuća kuna, proizlazi da će Općina ostvarila višak prihoda od 928 tisuća kuna. Preko 78 posto prihoda Općina je ostvarila iz prihoda od poreza i sredstava fiskalnog izravnjavanja, a 19 % iz ostalih izvora i povećane stope šumskog doprinosa.

U polugodišnjem izvješću načelnika Općine Zdravka Mandića, istaknuto je da je donijeto niz zakonskih odluka, te dodatno osigurana javnost rada.Po objavljenim natječajima, osigurana su sredstva za adaptaciju Mjesnog doma u Pavlovcima, u vrijednosti 640 tisuća kuna od čega su 200 tisuća sredstva Ministarstva regionalnog razvoja, sanacija kolničke konstrukcije Nerazvrstane ceste Ulica Stari Brestovac-Dolac, vrijednosti 641 tisuće kuna, od čega je 340 tisuća kuna potpora Ministarstva graditeljstva, te izgradnja javnog parkirališta u Brestovcu, vrijednosti 613 tisuća kuna od čega su 340 tisuća kuna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Posebno je naglašeno da je za socijalni program izdvojeno preko 182 tisuće kuna, od kojih se znatan iznos odnosi na pomoć u nabavci školskih pomagala obiteljima težeg imovinskog stanja.

Za kolektivnu godišnju nagradu Općine Brestovac predložene su mlađe kategorije (početnici) Nogometnog kluba Mladost iz Pavlovaca i pojedinačno Mihael Heig iz Nurkovca, kadet Boksačkog kluba Graciano.