Utorak, 15 Listopad 2019 08:29

VIJESTI IZ SPORTA

MARKANJEVIĆI I DALJE USPJEŠNI

U UTAKMICAMA 2. i 3.KOLA 2 HSTK SLAVONIJA-ZAPAD BRESTOVČANI POBIJEDILI SISČANE

Nakon tijesne pobjede nad Požegom 2, STK Brestovac u Brestovcu je pobijedio Sisak s 4:2 i Sisciju s 4:1. Zanimljivo je da su i ovoga puta nastupila tri Markanjevića, od kojih je najuspješniji bio Robert ostvarivši tri pojedinačne pobjede i dvije u paru s Ivanom Markanjevićem, koji je uz jedan poraz zabilježio također tri pobjede.Nakon 3.kola Brestovčani su u konkurenciji 12 ekipa drugi s maksimalnih 6 bodova iza Bjelovara. U idućem kolu 27.listopada gosti su Sibinja i Flipa u Slavonskom Brodu.

Susretima 6.kola nastavljeno je natjecanje u 4.HŠL Istok u kojoj su šahisti Brestovca u Pleternici svladali ekipu Vino Markota II s 3,5:2,5. Pleterničani su bili uspješniji na prve dvije ploče na kojima je Kanjković Marijan svladao Peju Martića i Milan Živković Branka Marijanovića. Očito je presudila treća ploča na kojoj su Nikola Brekalo i Hrvoje Grčić podijelili bod, dok su preostale tri ploče prošle u znaku Brestovčana.Pobjede su ostvarili Stjepan Marknjević na četvrtoj, Damir Rosipal na petoj i Mario Ilić na šestoj ploči. Tri kola prije kraja prvenstva ŠK Brestovac, u konkurenciji deset ekipa nalazi se na 7.mjestu, s 5 ekipnih i 16,5 pojedinačnih bodova.

Mladost i nakon osmog kola ostaje čvrsto prikovana za dno. Mladost je u prvom dijelu odigrala dobru utakmicu, no poraza ju je stajala crna rupa od 6 minuta sredinom drugog poluvremena u kojoj su gosti iz Zagrađa zabili tri pogotka i odlučili utakmicu. Od 62. – 68. minute redom su zabijali Josip Šubara, Marko Aračić i Matej Larma. Do kraja tri kaznena udarca, dva za domaćina od kojeg je jednog u gol pretvorio Marko Dijaković, te jedan za goste kojeg je u konačnih 1:4 pretvorio Ivan Jakovljević. Pred stotinjak gledatelja,na kraju Graničar je slavio s uvjerljivih 4:1
Nakon osmog kola Prve Županijske nogometne lige Mladost je uvjerljivo posljednja bez bodova s gol razlikom 7:29. Pretposljednji je Hrvatski dragovoljac s 2 osvojena boda.