Srijeda, 23 Listopad 2019 14:35

NE SMIJU SE ZABORAVITI DANI PONOSA I SLAVE

Odlukom Vijeća Općine Brestovac, a na prijedlog Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Brestovac, 22.listopada obilježava se kao dan branitelja Općine Brestovac.
Toga dana ,prije 29 godina počelo je organizirano naoružavanje zapadnog dijela bivše Općine Požega, kada je od 15o kalašnjikova , 35 dodijeljeno dragovoljcima s područja Mjesne zajednice Brestovac, od Novog Sela do Ivandola i Brestovca do Orljavca, te svakog zaselka, rekao je predsjednik brestovačkog Ogranka Mirko Sajfert. Ne smiju se zaboraviti dani ponosa i slave, no kakva je situacija danas nama ne treba stotinu Udruga koji svoje prestavnike imaju u raznim Nadzornim odborima, već samo jedna koja će se boriti za naš status. Zahvatila nas je apatija jer ne možemo ništa promijeniti, a kamoli nekoga dići iz fotelje. Podržavamo nastojanja gradonačelnika Vukovara, a nakon izjava kandidata za predsjednika RH u potpunosti ćemo podržati Kolindu Grabar Kitarović, izjavio je Mirko Sajfert. Jesmo li zaboravili da smo se za domovinu odazvali u krvavoj neravnopravnoj borbi, a sada postajemo narod zakopanih kostiju,predajući sve korumpiranim političarima.

Obilježavanje Dana branitelja Općine Brestovac započelo je polaganjem vijenaca i svijeća na spomeniku Hrvatskim braniteljima u Brestovcu. Vijence su položili obitelji poginulih branitelja, predstavnici Ogranka Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata i Općine Brestovac, Požeško slavonska županija i Udruge proistekle iz Domovinskog rata. U prigodnom programu nastupili su učenici Osnovne škole Dragutina Lermana,a poseban bio je impresivan nastup Benjamina Poletta.

Dan branitelja nastavljen je svetom misom u crkvi sv. Ivana u Ivandolu, gdje je u Vatrogasnom i Mjesnom domu održano okupljanje i druženje članova.