službeni internet portal Općine Brestovac

Petak, 13 Prosinac 2019 10:43

U BRESTOVCU ODRŽANA PRVA BOŽIČNA BICIKLIJADA

U organizaciji Općine Brestovac i suorganizaciji Biciklističkog kluba Lux Racing Team, održana je prva Božična biciklijada na dionici dugoj oko 4 kilometra od središta Brestovca do Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Boić u Skenderovcima.

Šteta što se samoj rekreativnoj utrci, iako po maglovitom vremenu, odazvalo tek desetak biciklista iz Požege, no po riječima predsjednika Kluba Igora Marača očekuje se da će iduće godine biti veći broj biciklista, posebno iz Općine Brestovac i da će utrka postati tradicijska.

OPG Bioć bavi se i agroturizmom, a 2016. godine proglašeno je najboljim OPG-om u Hrvatskoj. Proizvodnja jabuka krenula je 1993.godine na 0,7 hektara da bi danas prerasla na 4,3 ha s 11 tisuća stabala, tv rdi vlasnik OPG Mislav Boić. Sadimo Idared, Zlatni delišes, Jonagold, Crisppes pink i Granny Smith, a imamo i hektar nasada pod lješnjakom.

Fokusirani smo na tržišta Dalmacije naročito s čipsom od jabuka i prirodnim sokom od jabuka. U planu je, koja već i započela izgradnja bungalova za nove turiste koji sve više posjećuju njihov OPG.