službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 09:12

SVEČANO OTVOREN NOVOUREĐENI MJESNI DOM U PAVLOVCIMA

U SANACIJU, OBNOVU I REKONSTRUKCIJU, TE NADOGRADNJU UTROŠENO PREKO 630 TISUĆA KUNA

Rekao je u to u prigodi svečanog otvorenja načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, predajući ključeve Mjesnog doma predsjedniku Mjesnog odbora Jozi Iliću.
U obnovu i rekonstrukciju doma, sagrađenog davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, obnavljanog prije desetak godina, uloženo je oko 630 tisuća kuna s legalizacijom, te 50-tak tisuća kuna u nadogradnju i kupnju opreme.

Kako je na skupu u Pavlovcima naglasio načelnik Zdravko Mandić, u posljednje dvije godine zahvaljujući povećanim sredstvima Republike Hrvatske, realizirani su brojni projekti od izgradnje nerazvrstanih cesta i projekta obnove i sanacije u mjesnim odborima.Zahvaljujući većoj financijskoj potpori iz Ministarstva regionalnog razvoja osigurano je oko 400 tisuća kuna za izgradnju parkirališta u Brestovcu, 300 tisuća kuna za sanaciju nerazvrstane ceste Stari Brestovac-Dolac, te 300 tisuća kuna za nadogradnju i rekonstrukciju Mjesnog doma u Pavlovcima. Znatna sredstva izdvojena su za legalizaciju čak 17 mjesnih domova na području Općine, koja okuplja 48 naselja.