službeni internet portal Općine Brestovac

Utorak, 29 Rujan 2020 10:39

27.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC

Na 27.sjednici održanoj 25.rujna u Vijećnici Općine Brestovac, svih 14 vijećnika podržalo je Sporazum o suradnji i utemeljenju Turističke zajednice područja Zlatni Papuk.Slijedom radne verzije činit će je Općina Velika koja već ima Turističku zajednicu, te Općine koje su izrazile želju za osnivanjem Turističkih zajednica Jakšić, Kaptol i Brestovac. U budućem Vijeću Zajednice s 35% sudjelovat će Općina Velika, s po 25% općine Kaptol i Brestovac, a s 15% Općina Jakšić.

U budućoj Turističkoj zajednici, prostor će osigurati TZ Velika, a osnovna sredstva za rad u iznosu od 440 tisuća kuna osigurat će jedinice lokalne samouprave, od čega će se na Općinu Brestovac odnositi 110 tisuća kuna.

Projektom Zlatni Papuk, osigurat će se financijska podrška za barem dva projekta za svaku Općinu, od planinarskih, folklornih, lovnih i ribolovnih programa do razvoja seoskog eko turizma.Na sjednici, zamjenik načelnika Jozo Buće istakao je da se radi o dobrom programu, no upitnom za provedbu vezanom uz sadašnju epidemiološku situaciju koja u našoj Županiji nije uopće dobra. Nažalost, znatan broj ljudi zanemaruje epidemiološke mjere, pa se bojim da će mjere biti puno drastičnije za one koji se ne pridržavaju samoizolacije.

Odluka o utemeljenju treba biti donijeta do 30.rujna, a Statut i program rada do 3o.listopada kako bi se moglo konkurirarti sredstvima Ministarstva turizma za iduću godinu.Na sjednici istaknuto je i da se zacrtani projekti nastavljaju, tako da se trenutačno na dionici Nurkovac-Završje izvode radovi na izgradnji radova na pješačkoj i biciklističkoj stazi. Uporedo se radi iskop i postavljanje odvodnih cijevi, a radovi su vrijedni oko 2,7 milijuna kuna, od čega Ministarstvo regionalnog turizma osigurava 500 tisuća kuna.