službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 10:10

ZAPOČELA ŠKOLSKA GODINA I U OSNOVNOJ ŠKOLI U BRESTOVCU BROJ UČENIKA VEĆI ZA 12, A PRVAŠIĆA ZA 13

Svečano je bilo na početku nove školske godine u Osnovnoj školi Dragutina Lermana u Brestovcu. 25 prvašića dočekali su razrednica Dubravka Vulić, ravnatelj Škole Marko Buće i načelnik Općine Zdravko Mandić, te pokloni Općine Brestovac i Radio Slavonije.

Izražavam zadovoljstvo što je ove godine upisano 250 učenika, 14 više u odnosu na prošlu godinu, a posebno što smo upisali 37 prvašića, za 13 više, istakao je ravnatelj Marko Buće.
Razrednica Dubravka Vulić pozdravila je svoje učenike i nakon dodjele prigodnih poklona održala sastanak s roditeljima, vezano uz novonastalu situaciju s Covidom 19.

02

Dobra je vijest da broj prvašića od ukupno 37 veći za 13 u odnosu na prošlu godinu, a ukupni broj učenika povećan za 15. U Područnoj školi Ivandol 2 su učenika, u Skenderovcima i Zakorenju po 10, a u Pavlovcima 23. Pomoć roditeljima pružilo je Vijeće Općine kada je na 26.sjednici odobrilo 106 tisuća kuna za učenike od 1-8.razreda za radni materijal (radne bilježnice, likovne mape, atlase i materijela za tehničku kulturu).Uporedo Općina izdvaja 30 tisuća kuna za provedbu i organizaciju male škole, te provedbu ostalih aktivnosti Škole s 24 tisuće kuna.Naravno ne smije se zaboraviti i potpore za srednjoškolce te studente.

03