službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 12:02

KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC

Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brestovac, većinom glasova za predsjednika po četvrti puta izabran je Tomo Vrhovac iz Gučana, dok je zamjenik predsjednika Tomislav Čočić.

Za Vrhovca i Čočića glasovalo je 8 vijećnika Hrvatske demokratske zajednice koja na lokalnim izborima osvojila 52,58% glasova birača.

Od 13 članova Vijeća 8 je iz HDZ-a: Tomislav Čočić, Tomo Vrhovac, Jozo Ilić, Zdenko Petrović, Darko Markanjević, Ivan Kovačević, Josip Pavić i umjesto nositelja izborne liste Zdravka Mandića, Anita Franjić. U oporbi su 3 vijećnika grupe birača Igora Čančara, Tomislav Babić, Jurica Nikić Čakar i Igor Čančar, a ispred liste Socijaldemokratske partije Igor Smoljanović i Drago Stojčević.

U izboru s 52,74% s 846 glasova za načenika je po osmi puta izabran Zdravko Mandić, koji je pozdravljajući i čestitajući izabranim vijećnicima, zaželio uspješnu suradnju, očekujući da će svi imati zajednički cilj u djelovanju na boljitku života stanovnika i realizaciji projekata u općini.
Od osnivanja 1993.-će godine imali smo skroman proračun od 300-400 tisuća da bi danas došli do iznosa od preko 10 milijuna kuna što nam omogućava razvojne projekte. To nam omogućava država kroz sredstva fiskalnog izravnjavanja, te sredstva iz ruralnog razvoja EU.

Prva sjednica Općinskog Vijeća najavljena je za kraj lipnja kada se očekuje rasprava o polugodišnjeg izvješću načenika, kao i prijedlogu rebalansa proračuna.

2