službeni internet portal Općine Brestovac

Srijeda, 09 Ožujak 2022 12:57

Upute za pomoć izbjeglicama i prijavu smještajnih kapaciteta

Općina Brestovac zajedno sa ostalim gradovima i općinama Požeško-slavonske županije, a pod koordinacijom županije, radi na pripremi kapaciteta za prihvat izbjeglica iz Ukrajine. Osim prostornih kapaciteta razmatra se način uključivanja pristiglih izbjeglica u suživot zajednice kako bi im se omogućilo sigurno i sadržajno okruženje. Pozivamo mještane Općine Brestovac koji imaju želje, volje, mogućnosti i načina da pomognu i stave svoje slobodne smještajne kapacitete na raspolaganje, a za prikupljanje pomoći pričekaju naputak Hrvatskog crvenog križa kako bi pomoć bila ciljana, korisna i ravnomjerno raspoređena.

Važno je napomenuti kako objekti moraju biti funkcionalni, odnosno moraju imati priključak na električnu energiju, uređen sanitarni čvor s toplom vodom, mogućnost grijanja prostora kao i mogućnost prehrane, odnosno kuhinju.
Nakon same prijave prostor će biti provjeren dali zadovoljava minimalne uvjete te će kao takav biti uveden u evidenciju zajedno s kontakt podatcima vlasnika nekretnine putem kojih će nadležne službe stupiti u kontakt u slučaju potrebe.

Također, ukoliko imate nekoga tko se služi ukrajinskim jezikom i htio bi volontirati u prevođenju prilikom smještaja ljudi, javite nam njihove podatke.

Ukoliko želite ponuditi smještaj ili se želite dodatno informirati, možete nas kontaktirati na:

Broj telefona:034 241 077
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.