službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 12:13

ZAVRŠENO PRVENSTVO HRVATSKE ŠAHOVSKE LIGE ISTOK C - BRESTOVČANI PETI

U Mjesnom domu Daranovci odigrano je sedmo kolo Četvrte lige u kojem je ŠK Tomislav iz Donjih Andrijevaca s 3,5:2,5 pobijedio domaćina Brestovac. Na prvoj ploči Hrvoje Grčić i Antun Vukšić su remizirali, na drugoj Pejo Martić poražen je Petra Aračića, na trećoj Stjepan Markanjević od Darija Zorića,a na četvrtoj Damir Rosipal od Igora Cindrića. Dvije pobjede Brestovcu su donijeli na petoj ploči Matej Bušić svladavši Antu Marića i šestoj Mario Ilić pobjedivši Matu Šerfezija.

Pomalo je to neočekivani poraz Brestovčana, no ukupno gledajući peto mjesto je dobar rezultat,jedan od boljih u posljednjim godinama.U sedam susreta ostvarene su tri ekipne pobjede, koliko i poraza, te jedan neodlučen rezultat.Najbolji rezultat s 5 bodova iz 7 susreta zabilježio je Mario Ilić na šestoj ploči, slijedi Stjepan Markanjević s 3,5 poena iz 6 partija, polovičan rezultat na najzahtjevnijoj prvoj ploči od 3 poena u 6 partija ostvario je Hrvoje Grčić, dok je pomalo podbacio kapetan Pejo Martić s 1,5 bodova iz 7 partija.

Sve u svemu sezona je to za pamćenje s obzirom na niz aktivnosti kluba. U povodu Dana Općine Brestovac klub je organizirao veliki međunarodni turnir na kojem se natjecalo 36 seniora i 30 kadeta iz Hrvatske i BIH,te niz turnira za mlade naraštaje za koje se vodi posebna briga.Iz Općine Brestovac prepoznali su aktivnost kluba i zasluženo dodijelili Godišnju nagradu.

sah0102