službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 19 Rujan 2022 14:14

U PRIGODI DANA OPĆINE ODRŽAN PRVI MEĐUNARODNI OTVORENI ŠAHOVSKI TURNIR NA KOJEM SE NATJECALO 66 ŠAHISTA IZ 4 HRVATSKE ŽUPANIJE I BOSNE I HERCEGOVINE

Pod Pokroviteljstvom Općine Brestovac i supokroviteljstvom Požeško slavonske županije, na turniru se natjecalo 36 šahista i 30 kadeta, a turnir je u ime pokrovitelja otvorio načelnik općine Zdravko Mandić. Predsjednik Šahovskog kluba Brestovac, Damir Rosipal, naglasio je da će turnir postati tradicionalan i da će se održavati u rujnu, u nedjelju prije dana Općine.

Pobjednik u seniorskoj konkurenciji je Stjepan Damjanović sa 7,1/2 boda iz ŠK Markota iz Pleternice, drugi je sa 6 bodova Marijan Kranjković iz istog kluba, dok je s istim brojem bodova treći bio Hrvoje Grčić, član ŠK Brestovac.

U konkurenciji kadeta prvi je bio Đorđe Lukić iz Bijeljine, druga je Hana Vinković iz Nexusa iz Županje, a treći Marko Kožić iz ŠK Požega. Na turniru su sudjelovali pojedinci iz Županje, Požege, Garešnice,Strizivojne, Ivanovaca, Pakraca,Kaptola, Bukovlja,Čaglina,Ruščice, Slavonskog Broda, Pleternice, Virovitice,Doboja,Bijeljine i Brestovca.

sah turnir 02