službeni internet portal Općine Brestovac

Četvrtak, 15 Rujan 2022 08:50

DAN OPĆINE –BLAGDAN SV.MATEJA OPĆINA ĆE OBILJEŽITI SVEČANIM OTKRIVANJEM SPOMEN OBILJEŽJA HRVATSKIM BRANITELJIMA

Dan općine Brestovac započet će u srijedu 21.rujna svetom misom u župnoj crkvi sv.Martina u Brestovcu, za 11 sati najavljeno je otvorenje spomen obilježlja hrvatskim braniteljima, a za 12 sati svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na devetoj sjednici vijećnici su uz 9 glasova za i 1 protiv usvojili polugodišnje izvješće o radu načelnika za razdoblje siječanj-lipanj ove godine.U tom razdoblju modernizirana je javna reasvjeta u naselju Orljavac i izgrađena nova u Rasnoj vrijednosti 211 tisuća kuna. Uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja od 200 tisuća kuna, 633 tisuće izdvojene su za izgradnju pješačke straze u Pavlovcima. Završena je sanacija mosta ne nerazvrstanoj cesti Orljavac-Podsreće u vrijednosti od 631 tisuću kuna,te s Tekijom izgrađen preostatak dijela kanalizacijske mreže u naselju Nurkovac i produžetak vodovodne mreže u naseljima Kujnik i Zakorenje vrijednosti 708 tisuća kuna.

Na sjednici je usvojen i rebalans proračuna za 2022.godinu.

Za godišnje nagrade koje Općina uobičajeno dodjelju u povodu Dana općine vijeće je jednoglasno prihvatilo dodjelu nagrada Leonardu Franiću,učeniku OŠ Dragutina Lermana, Luciji Budić, udruzi Šahovski klub Brestovac, i Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Boić iz Skenderovaca.

dan opcina 01