službeni internet portal Općine Brestovac

Četvrtak, 08 Rujan 2022 13:08

POČETAK ŠKOLSKE GODINE OBILJEŽEN POSJETOM ŽUPANICE ANTONIJE JOZIĆ I NAČELNIKA OPĆINE ZDRAVKA MANDIĆA

Po riječima ravnatelja Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu, Marka Buće, u odnosu na prošlu godinu broj učenika s 244 u ovoj školskoj godini smanjio se za 23 na 221, a broj prvašića s 24 na 14. Očekivani je to trend, rekao je načelnik Općine Zdravko Mandić, iako se iz proračuna, pored izdvajanja za radni materijal /radne bilježnice, likovne mape,atlas i ostali materijal za tehničku kulturu/, te provedbu programa male škole i ostalih aktivnosti škole osigurava preko 250 tisuća kuna.

Školu je uz prigodne poklone prvašićima obišla i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, najavljujući dodatna ulaganja od 800 tisuća kuna u rekonstrukciju kotlovnice i kuhinje.Cijene obroka od 4,50 kuna neće se mijenjati rečeno na početku školske godine.

Što se tiče područnih škola nema nekih velikih promjena,osim u Zakorenju koju će polaziti tek jedan učenik. U Ivandolu su 3, Skenderovcima 11, a u Pavlovcima 21.
Inače podaci za županiju iznose 590 prvašića što je za 10 manje u odnosu na prošlu godinu, istakla je županica Antonija Jozić. Uglavnom, u Brestovcu Maja Siluković obrazovat će 7 učenika.

pocetak skole 02