službeni internet portal Općine Brestovac

Petak, 10 Veljača 2023 12:58

95.SKUPŠTINA DVD ORLJAVAC - ZADOVOLJNI REZULTATIMA PREVENCIJE, AKTIVNOSTI I DJELOVANJA NA ZAŠTITI OD POŽARA

Na izvještajnoj Skupštini predsjednik DVD Orljavac, Josip Pavić izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima u prevenciji, dobrovoljnim akcijama i djelovanju na na zaštiti od požara. U protekloj godini Društvo je gasilo 4 požara na otvorenom prostoru, jednom su gasili požar na gospodarskom objektu u Deževcima, te su imali 4 tehničke intervencije, dvije u izvačenju automobila iz vode, te dvije na ispumpavanju vode.

I pored iseljavanja Društvo je ostalo bez neznatnog broja članova. Trenutačno imaju 44 člana, od čega su 30 operativni, pričuvni,izvršni i počasni,pomažući 12 i 2 člana mladeži.

Upoređujući s prijašnjim godinama broj članova smanjio se za desetak, no to nije utjecalo na operativnost vatrogasaca.Kako je naglasio zapovjednik Saša Bešlić i u ovoj godini cilj je s novonabavljenom pripadajućom opremom omogućiti vatrogascima kako preventivno tako i operativno djelovanje,Društvo je prošloj godini ostvarilo oko 4 tisuće i 6oo eura, od čega su preko 4 tisuće i sto eura sredstva Općine Brestovac.

dvd 2023 02

.