službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 09:50

67. IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD IVANDOL POVEĆAO SE BROJ VATROGASACA

I dok veliki broj društava ima problema s osipanjem članstva, u DVD Ivandol tvrde da će broj vatrogasaca povećati i to ovisno o položenim ispitima za pet do sedam. Po riječima predsjednika Dražena Kovačevića na sjednicama Upravnog odbora, čvrsto je utvrđen stav da mladež treba ostati, a članstvu priključiti nove vatrogasce, tako da bi ih u ovoj godini trebao biti oko 45.

Društvo je protekle godine imalo 4 intervencije na gašenju požara, od toga dva s većom materijalnom štetom, te pet nakon elementarne nepogode poplave, rekao je novopotvrđeni zapovjednik Marko Anđelić.

brest vijest 012

Društvo je u n2022.godini ostvarilo prihod od oko 38 tisuća kuna, od čega su 37 tisuća sredstva Općine Brestovac, dok su rashodi, uslijed troška od preko 30 tisuća za nabavku 130 stolica povećani na 41 tisuću kuna. Ovaj rashod pokriven je sredstvina iz prethodne godine. Koliki je interes za vatrogastvo najbolje govori podatak da su se Skupštini od 34 člana, odazvala 32, a da su rad podržali predstavnici Općine i predstavnici brojnih DVD-a iz Hrvatske, područja Požeško slavonske županije i Općine Brestovac. Za podršku radu, društvo je posebna priznanja dodijelilo Općini Brestovac, Hrvatskim šumama i Kaznenom zavodu u Požegi.