službeni internet portal Općine Brestovac

Utorak, 04 Srpanj 2023 09:24

32.OBLJETNICA USTROJAVANJA BRESTOVAČKE SATNIJE, LEGENDARNE 6.BOJNE

Udruga hrvatskih dragovoljaca i veterana domovinskog rata obilježava 32.obljetnicu ustrojavanja brestovačke satnije, legendarne 6.bojne, rekao je na skupu u Brestovcu predsjednik brestovačkog ogranka, Zvonko Rodić. Uoči skupa vijence su položili i svijeće zapalili u čast sedam poginulih hrvatrskih branitelja, predstavnici Općine Brestovac, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te članovi obitelji poginulih branitelja.

O ratnom putu brestovačke satnije govorio je brigadni general Zvonko Peternel ističući velike uspjehe bojne s ciljem ostvarenja tisućljetnog sna, hrvatske države. Bojna je od 40-tak gardista, narasla na 90-tak, dok je poslije brojala preko dvije stotine boraca, a sudjelovala je u niz operacija oslobađanja, od akcija Papuk 91 i Pakrac 92.

Skup su pozdravili i dožupan Ferdinand Troha, koji je ponikao u brestovačkoj satniji, i načelnik Općine Zdravko Mandić i sam borac 6.Bojne, naglasivši da je Općina ispunila obećanje, izgradnju novog spomenika braniteljima, te kao i uvijek podržala aktivnosti Udruge branitelja.

bojna 2023 02