službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 25 Rujan 2023 20:03

PROSLAVA 70.0BLJETNICE RADA I DJELOVANJA DVD ZAKORENJE POSEBNO PRIZNANJE OSNIVAČU DRUŠTVA 88.GODIŠNJEM DRAGANU IVANOVIĆU

U prigodi 70-obljetnice postavljena je izložba tisak o DVD-u Zakorenje, a u Zakorenju služena je i sveta misa za sve poginule vatrogasce kao i branitelje u Domovinskom ratu. Predsjednik Slavko Lončarević naglasio je da Društvo osnovano u lokalnoj školi 27.prosinca 1953.godine,kojoj se priključilo 30-tak članova.Prvi predsjednik bio je Josip Radošić. Aa komandir Dragan Gagić.

1955-te godine započinje izgradnja Doma dobrovoljnim radom članova, da bi završila 1969-te godine.29 lipnja 1969.konačno se otvara dom, no pod nazivom Doma kulture, čime nezadovoljstvo članova uvjetuje osipanjem, pa se i aktivnost zbog političkih prilika pomalo gasi.

Obnoviteljska Skupština održana je 1985.godine na kojoj je za predsjednika izabran Zvonko Gagić uz pedesetak prisutnih vatrogasaca.Dvije godine kasnije počinje izgradnja vatrogasnog spremišta do 1995.godine.Od 1985.godine dobro opremljeno Društvo imalo je oko 250 intervencija, a danas broji stotinjak članova, od čega 15 operativnih i 25 članova mladeži.Od 54 aktivna člana 15 je vatrogasaca,26 vatrogasaca prve klase,2 vatrogasna dočasnika i 11 dočasnika prve klase. S opremljenošću i uz pomoć Općine Brestovac Društvo je spremno za djelovanje u uvjetima gašenja požara i spašavanja opreme i materijalnih dobara, istakao je predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac.

Visoku obljetnicu čestitalo je pedestak društava, kao i predstavnici kao i Ferdinand Troha ispred Požeško slavonske županije, te Ivan Novosad predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije.Za dugogodišnji rad brončanu medalju Hrvatske vatrogasne zajednice primili Domagoj Kašner,Mateo Valešić,Elvis Mojsinović,Stjepan Starčević i Dragan Bešlić.Srebrne su dodijljene Bernardu Gariću i Pavi Vlaoviću, dok su spomenice za 10 godina rada primili Anto Garić iMateo Valešić.

dvd zakorenje 2023 02