službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 03 Studeni 2014 01:00

Otkrivena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju

U nedjelju,2.studenoga, Mjesni odbor organizirao je u Daranovcima, svečano otvorenje postavljanja spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Draženu Kufneru. Časnik 5.Gardijske brigade, Dražen,  je s 23 godine, 1993-će, prilikom izvršenja zadatka, poginuo na bojištu položivši život na oltar domovine, istakao je u prigodi svečanosti otkrivenja spomen obilježja, požeško slavonski župan, Alojz Tomašević. Velika mu hvala na žrtvi u oslobađanju domovine, pa mi i buduća pokoljenja možemo s ponosom reći kako smo dali ono najvažnije za dobrobit naše zemlje, dodao je župan Tomašević.  

S obzirom na sve aktivnosti, za sada 4 radne akcije na uređenju cjelokupnog naselja, ovo je još jedan dokaz da uz lokalnu imamo i mjesnu samoupravu, naglasio je načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić, ističući da su ovakve akcije  vrlo važne za boljitak živoza mjesnog stanovništva, što će Općina i nadalje u skladu s proračunskim mogućnostima, nastojati financijski podržavati.

Zahvaljujući se svim mještanima koji su dobrovoljnim radom pomogli u obnovi Mjesnog doma, dječjeg igrališta, spomen obilježja i uređenju cjelokupnog naselja, predsjednik Mjesnog odbora, Karlo Markanjević naglasio je očekivanja da će se takve akcije nastaviti do kraja ove i tijekom sljedeće godine, za kada su najavljeni zavšni radovi na vidikovcu Brdo Križići i izgradnji sjenice kod brane u vrhu naselja. Naravno nastavit će se i daljnje aktivnosti na uređenju naselja, kako bi ono i pored izuzetno teških vremena postalo mjesto ugodnog življenja, rekao je Markanjević.

U nazočnosti brojnih mještana, u sjećanje na poginulog branitelja Dražena Kufnera,spomen obilježje svečano su otvorili članovi obitelji Kufner i Franjo Nemet, župnik župe svetog Martina Biskupa iz Brestovca.