službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 01:00

Slavija iz Pleternice pobjednik zimskog kupa Mladosti

Na III Zimskom malonogometnom turniru održanom, 15. i 16.studenoga u Školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana u Brestovcu, u kategoriji U-12, djece do 12 godina starosti natjecalo se 12 malonogometnih ekipa.Pod pokroviteljstvom Općine Brestovac, a u  organizaciji Nogometnog kluba Mladost iz Pavlovaca sudjelovalo je oko tri stotine djece u kategorijama do 10 i do 12 godina starosti s područja cijele Požeško-slavonske županije.

Natjecale su se  malonogometne ekipe iz Biškupaca, Velike, Kaptola, Požege, Kuzmice, Trenkova, Lipika i Pavlovaca, a u kategoriji U-12 najbolja je bila Slavija iz Pleternice svladavši u finalu ekipu Slavonije 2 iz Požege rezultatom 2:1. Treće mjesto pripalo je Kaptolu koji je s 4:2 svladao ekipu Slavonija 1.

Po izboru organizatora, za najboljeg vratara proglašen je Lovro Tomić iz pobjedničke ekipe Slavije iz Pleternice. Najbolji strijelac s 12 pogodaka je Mateo Ivanešić iz Kaptola, dok  je zasluženo, najbolji igrač turnira Stjepan Matanić, mlada nada NK Slavije iz Pleternice. Priznanja i nagrade uručio je trener mlađih dobnih kategorija NK Mladosti iz Pavlovaca, Marko Čiček uz tvrdnju da je III Zimski turnir po kvaliteti najjači do sada i da na sljedeću godinu očekuje proširenje turnira,( temeljem već iskazanog zanimanja)  na ekipe iz susjedskih županija.