službeni internet portal Općine Brestovac

Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 01:00

Ostati stabilan drugoligaš

Nakon 7 odigranih kola u Drugoj Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi Regiji Slavonija-zapad, stolnotenisači STK Brestovca nalaze se na drugom mjestu s 11 osvojenih bodova iz 7 susreta. Ostvarili su 4 pobjede i oslabljeni na početku prvenstva 3 poraza, no nakon dvije pobjede u Brestovcu nad Siskom s 5:2 i Novskom 4:3, osigurali su značajna 4 boda za nastavak jesenskog dijela prvenstva. Budući da imamo dva susreta više od pratitelja za očekivati je plasman u sredini prvenstvene ljestvice, izjavio je nakon susreta predsjednik STK Brestovac i igrač, Mario Pipinić. U skladu je to s ambicijima kluba koji je samo u nekoliko sezona preskočio rang od Regionalne, Četvrte, pa Treće i sada se našao u Drugoj ligi. Najvažnije je da gajimo ljubav prema stolnom tenisu i potičemo mlade da krenu našim stopama.

U ovoj sezoni novina je da međusobne susrete igraju svaki od tri igrača pojedine ekipe i jedan par, pa se praktično igra sedam mečeva. Za pobjedu nad Siskom od 5:2 i Novskom od 4:3 najzaslužniji su Zlatibor Savić s 4 pojedinačne pobjede i Robert Markanjević s 3. Prošlogodišnji najbolji igrač lige Zlatibor Savić sa 7 pobjeda i 2 poraza trenutačno je osmi igrač lige, a Robert Markanjević sa skorom od 7:5 deveti, Mario Pipinić s omjerom od 2:6 je 27-mi, a Drago Markanjević s 1-om pobjedom iz sedam susreta 36-ti.Na ljestvici parova Savić i Markanjević su treći s 4 pobjede i 1-im porazom.

U svakom slučaju dobra je vijest da ove sezone djeluje i druga ekipa STK Brestovac, koja je isključivo sastavljena od mladeži i sinova trenutačno aktivnih igrača. Natječe se u 4.HSTL Regija Zapadna Slavonija Skupina Istok u kojoj sudjeluju 4 ekipe. U susretima održanim u Brestovcu, Gornji Bogičevci, prvoplasirala ekipa ,svladala je Brestovac 2 s 4:0, u 2.kolu Brestovac je s 4:2 pobijedio slavonskobrodsku ekipu Graničar 4 s 4:2, a u posljednjem jesenskom kolu poraženi su od pleterničkog Limpresa s 4:1, te se s 4 osvojena boda nalaze na trećem mjestu s 4 osvojena boda. Pojedinačno najbolji je bio Krunoslav Kuščer s 3 pobjede,bez poraza, Tomislav Pipinić ima skor pod 1 pobjede i 3 poraza, Filip Zubović za sada u 3 susreta nije osjetio slast pobjede, kao i Tomislav Blažević, ali iz samo jednog meča. Prvenstvo će se nastaviti na proljeće iduće godine.
Sve u svemu, rezultati STK Brestovac su iznad očekivanja,tvrdi predsjednik Mario Pipinić zahvaljujući se Općini Brestovac koja klubu osigurava sredstva za osnovno djelovanje, plaćanje kotizacije HTS (što je veliki problem mnogih sredina), troškove putovanja na gostovanja i domaćinstvo ekipama iz lige.

Bez obzira na rezultate u preostalim kolima, očekujem plasman u sredini ljestvice jesenskog dijela prvenstva, kao i na kraju cjelokupnog natjecanja u ligi. Ambicije su uvijek visoke, no realnost nam nalaže biti stabilan drugoligaš, rekao je predsjednik STK Brestovac, Mario Pipinić.