službeni internet portal Općine Brestovac

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Utorak, 16 Prosinac 2014 01:00

S pjesmom u susret Božiću

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Berda iz Brestovca i Osnovne škole Dragutina Lermana, protekle je subote, 6.prosinca u školskoj športskoj dvorani u Brestovcu, održana peta po redu manifestacija S pjesmom u susret Božiću.Na tradicionalnoj manifestaciji stotinjak članova KUD Berda prikazalo je umijeće i postignuća, predstavivši se brojnoj publici, pjesmama i plesovima našeg kraja, kao i prigodnim programom u povodu predstojećih blagdana. Po riječima predsjednika Berde ,Vladimira Klarića, društvo je i ove godine nastupilo na 2o-tak smotri folklora diljem Hrvatske, a posebno zadovoljstvo iskazano je suradnjom s Osnovnom školom, budući se s 50-tak učenica i učenika stvara sekcija mladeži, a zanimanje za sviranje u tamburaškoj sekciji pokazalo je 30-tak učenika.
U cjelovečernjem programu, pored KUD Berda, nastupili su učenici Osnovne škole i Zbor Udruge umirovljenika Orljava iz Brestovca.
Na prigodnoj etno modnoj reviji predstavili su se KUD Berda i Obrtnička škola iz Požege. Na kraju programa najmlađe je darivao Sveti Nikola, a prigodne poklone osigurao je pokrovitelj Općina Brestovac. Čestitajući na uspjehu organizacije ovakve,vrlo važne kulturne priredbe za brestovački kraj, 5-tu manifestaciju S pjesmom u susret Božiću, otvorio je zamjenik župana za društvene djelatnosti Požeško slavonske županije, Ferdinand Troha. I ovoga puta nastupe je pratio veliki broj poklonika folklora ispraćajući izvođače dugotrajnim pljeskom.