×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Srijeda, 10 Kolovoz 2016 02:00

POBJEDNICI PETOG HUMANITARNOG TURNIRA ČETIRI UDRUGE DOMAĆINI- UDRUGA KOMUŠANA I PRIJATELJA KOMUŠINE- U PAVLOVCIMA U FINALU NA PENALE POBIJEDILI POŽEŠKI PATRIOT

Po peti puta Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca  organizirala je humanitarni nogometni turnir zavičajnih zajednica ovog kraja, a i ove godine prihod s tog zanimljivog natjecanja namijenjen je u humanitarne svrhe.Kako je poznato udrugu čine doseljenici za vrijeme proteklog rata iz župe Komušina pokraj Teslića (BiH).
Na turniru održanom, 6.kolovoza na stadionu Mladosti u Pavlovcima, natjecale su se 4 ekipe, a prvo mjesto osvojili su domaćini, nogometaši Udruge Komušana i prijatelja Komušine, ispred Patriota iz Požege,treće mjesto pripalo je Udruzi Ramljana iz Kuzmice i Pleternice,a četvrto Vallis Aurei.Domaćini su nakon  polufinala svladavši Vallis Aureu na penale isto u finalu učinili u susretu s Patriotom rezultatom 6:5.
U susretu za treće mjesto Ramljani su s 2:1 svladali Vallis Aureu zgodicima Šporčića i Banožića. U finalu Patriot je zgoditkom Vrgoča vodio s 1:0, no Komušina je pogotkom Ivice Stojčevića izjednačila i nakon penala osvojila turnir.
U ime pokrovitelja, priznanja i pehare  uručio je Jozo Ilić, predsjednik Udruge Komušana i član Općinskog Vijeća Općine Brestovac.Najbolji vratar je iz ekipe Patriota Marko Ferić, a iz iste momčadi dolazi najbolji strijelac Dane Rašić. Najbolji igrač turnira je Ivica Stojčević, igrač Udruge Komušana. U pobjedničkoj ekipi su igrali:Mario i Ivica Stojčević, Tomislav Blažević, Danijel Marinović,Jurica Nikić Čakar,Ivica Žilić, Ivica i Marko Ilić,Goran Marković, Damjanović i Robert Šimić.
U ovoj humanitarnoj akciji prikupljano je preko 5 tisuća kuna, od kojih je veći dio namijeenjen obitelji Hlebec iz Skenderovaca koji su u nevremenu ostali bez krovišta. Manji dio namijenjen je za nabavku školske opreme i obuće za troje djece teškog materijalnog statusa, rekao je predsjednik Udruge Komušana, Jozo Ilić.
Tekst i foto:Zdravko Tadić