×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Srijeda, 11 Svi 2016 02:00

43. memorijal Zvonka Panežića - najbolji atletičar Maletić iz Kutine, a atletičarka Nives Zebić iz Zagreba, veliki uspjeh ponovio Antonio Đurčević

Preko stotinu atletičarki, atletičara i rekreativaca iz cijele Hrvatske natjecalo se na tradicionalnom memorijalu Zvonka Panežića. Dionicu od 15,6 kilometara od Velike do zgrade suda u ulici sv.Florijana u Požegi, najbrže je pretrčao u vremenu 56 minuta i 7 sekundi, Ivan Maletić, član AK Moslavina iz Kutine.

S 5 sekundi zaostatka drugi je na cilj stigao član Cjevomonta iz Kutine, Đuro Komlenović. Od članova AK Požega najbolji je bio Antonio Đurčević iz Brestovca plasiravši se na treće mjesto. Pobjednik Maletić je nakon utrke izjavio: Staza je bila je jednostavna i bez ikakvih poteškoća sam istrčao dionicu. Konkurencija  jaka, no sve je ispalo kako sam očekivao. Antoniju Đurčeviću iz Brestovca bila je to tek peta utrka u karijeri. Đurčević: Zadovoljan sam postignutim, utrka je bila naporna zbog teškog vremena, no uspio sam izdržati i osvojiti treće mjesto. I ova utrka mi je motiv za daljnji rad i treniranje.

U ženskoj konkurenciji s vremenom od jedan sat i 8 sekundi, pobijedila je Nives Zebić, članica AK Maksimir iz Zagreba. Drugo i treće mjesto pripalo je Požežankama. Marijana Švajda istrčala je dionicu u vremenu od jedan sat i 12 sekundi, a trećeplasirana Martina  Jelčić, 1 sat i 16 sekundi.

Tradicionalni Memorijal vrlo uspješno je organizirao AK Požega, a medalje i nagrade najboljima uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. U prigodi dodjele, čestitao je AK Požega na uspješnoj organizaciji  i sve većem broju natjecatelja, vjerujući da će sljedeća utrka okupiti još veći broj atletičara.