×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Srijeda, 11 Svi 2016 02:00

U povodu sv.Florijana- združena vježba DVD-a vatrogasnog centra Brestovac

Tradicionalno obilježavanje blagdana sv. Florijana,zaštitnika vatrogasaca, protekle nedjelje, 8.svibnja, održano je u Zakorenju. Nakon što je prošle godine domaćin bio DVD Orljavac,a godinu ranije DVD Ivandol, ove godine vatrogasce 5 DVD-a Vatrogasnog centra Brestovac i DVD Rešetari, ugostili su članovi DVD Zakorenje. Program obilježavanja započeo je postojavanjem 7o-tak vatrogasaca, uz pozdravnu riječ zapovjednika županijske Vatrogasne zajednice, Josipa Ugrina.

Nakon pregleda i obilaska  postojbi i opreme, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, istakao je da mu je izuzetno drago što su Vatrogasna društva dobro opremljena, od vozila do tehničke opreme i da u svakom trenutku pokazuju zavidnu spremnost operativnog djelovanja. U nastojanju što bolje opremljenosti i posebno nastojanjima na prevenciji zaštite od požara, rekao je da Općina financijski pomaže  iznad zakonom preuzetih obveza, i pored značajno smanjenog proračuna.

Nakon polaganja vijenaca u spomen na sve preminule vatrogasce, sveta misa služena je u crkvi sv.Marka.

U združenoj vatrogasnoj vježbi sudjelovalo je svih 5 Dobrovoljnih vatrogasnih društva Vatrogasnog centra Brestovac (DVD Brestovac, DVD Orljavac, DVD Zakorenje, DVD Jaguplije, DVD Ivandol)  i DVD Rešetari, a vatrogasci su intervenirali nakon dojave o požaru na Područnoj školi OŠ Dragutina Lermana Brestovac u Zakorenju, spašavanju i evakuaciji učenika, te gašenju nastalog požara na objektu.

Svake godine Vatrogasni centar ,u prigodi obilježavanja sv.Florijana, organizira združene vježbe, s ciljem isprobavanja tehnike i vozila, te operativne  spremnosti na sve vrste intervencija u bilo koje vrijeme.