Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2015 02:00

Humanitarni turnir za obitelj Krištofek

Brestovčani su još jednom pokazali spremnost dati svu pomoć kada je to najpotrebnije. Ovoga puta učinili su to organizacijom malonogometnog turnira, s kojeg je sav prihod namijenjen obitelji Krištofek iz Skenderovaca.

Nakon što je u prometnoj nesreći kod Benkovca smrtno stradala Anica Krištofek (52), učiteljica u Područnoj školi Osnovne škole Dragutina Lermana u Skenderovcima, iza hraniteljice obitelji ostalo je troje djece teškog materijalnog položaja.

Najstariji sin Ivan je nezaposlen, mlađi sin studira u Osijeku, dok je kći učenica srednje škole u Požegi.

Na poticaj malonogometnih klubova s područja općine Brestovac i prijatelja obitelji Damira Ivančića, 31.srpnja u Brestovcu je održan turnir na kojem je nastupilo čak 24 ekipe, među kojima i s područja novograšike općine te Požeško slavonske županije.

Iako je kotizacija po ekipi iznosila 150 kuna, većina momčadi uplatila je po 250 i 300 kuna, a uz donacije u proizvodima nekoliko obrtnika i poduzetnika s područja Općine Brestovac i Grada Požege, ukupno je Ivanu Krištofeku predano preko 10 tisuća kuna.

Humanitarne aktivnosti se nastavljaju s kojih će sav prihod također biti namijenjen obitelji Krištefek. Mladi Skenderovaca i župe sv. Ane organiziraju memorijalni turnir Anica Krištofek, u odbojci na pijesku. Održat će se u petak, 7.kolovoza na igralištu župe s početkom u 14 sati, a kotizacija po ekipi koju čine tri člana iznosi 50 kuna.