Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 02:00

Vladimir Grgić ponovo predsjednik Udruge umirovljenika Orljava

Na izbornoj Skupštini Matice umirovljenika Oljava Brestovac za novog predsjednika, jednoglasno je  na četverogodišnje razdoblje ponovno izabran Vladimir Grgić. Na Skupštini održanoj 22.kolovoza u Brestovcu, 82 nazočna člana od 86 pozvanih, za dopredsjednika swu izabrali Dragu Tusa, tajnika Tomu Vrhovca, a članove Izvršnog odbora Mariju Pešut, Ivana Rodića, Ivana Markanjevića ,Ivana Tomića i Katicu Kalafatić.

Zamjenik načelnika Općine Brestovac, Jozo Buće, tom prigodom pohvalio je rad Udruge,koja trenutačno broji 176 članova, naglašavajući da Općina u okviru svojih mogućnosti financijski podržava rad i programe Udruge. Iako će proračun  ostati bez oko 800 tisuća kuna izvornih prihoda, Općina će sigurno osigurati sredstva za rad Udruga kao i prijašnjih godina, pa tako i programe Matice umirovljenika. Da se radi o Udruzi skromnih sredstava najbolje govori podatak da su godišnji financijski prihodi, iznosili 17,5 tisuća kuna, a na kraju protekle godine ostvaren je višak od 13 tisuća kuna.

U društvu se najviše ponose radom mješovitog pjevačkog zbora, koji će 1.listopada ove godine u restoranu Sara nastupiti na Županijskoj smotri pjevačkih zborova, a posebno činjenicom da će u istom prostoru u Požegi, predstavljati Požeško slavonsku županiju na državnom natjecanju zborova.

Rad brestovačke udruge umirovljenika pohvalio je  i predsjednik Županijske matice Zvonko Ćorak, naglasivši da Udruge i dalje djeluju uz brojne poteškoće, jer se za rad iz županijskog proračuna osigurava tek 10 tisuća kuna, dok pojedine županije osiguravaju i preko milijun kuna.

Čestitajući Udruzi na postignućima, posebno mještovitog pjevačkog zbora, Ćorak je naglasio da je osnovni zadatak umirovljenika, preživjeti preostalo vrijeme što je moguće bolje.Skupu u Brestovcu nazočili su i predstavnici Požeško slavonske županije, te Matica umirovljenika iz Velike, Pakraca i Lipika, Kutjeva, Kaptola, Jakšića i Vetova. Kao i prijašnjih godina i u ovoj najavljuju organizaciju niza posjeta i izleta, sudjelovanje na županijskim sportskim igrama, te predstavljenje mješovitog zbora na istaknutim manifestacijama, kako u okviru Požeško slavonske županije tako i šire, ali jasno u okviru financijskih mogućnosti.