×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Utorak, 08 Rujan 2015 02:00

Donacija vlade Tirola DVD-u Brestovac

Zahvaljujući donacijama Vlade pokrajine Tirol u Austriji, dobrovoljna vatrogasna društva Požeško slavonske županije sve su opremljenija. Unatrag desetak godina, od 2005., kada je krenula pomoć pokrajine Tirol području Pakraca i Lipika, do sada je donirano 77 vozila,od kojih 50-tak vatrogasnih s pripadajućom opremom, a ostalo su vozila za obavljanje komunalnih poslova i za potrebe civilnih udruga, istakao je na prigodnom skupu u Brestovcu, tajnik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Zlatko Zerdin.

donacije dvd brestovac2Jedno od vatrogasnih vozila donirano je DVD-u Brestovac, a radi se o navalnom vozilu Steyer 591 s pripadajućom opremom, procijenjene vrijednosti od oko 250 tisuća kuna. Treća je to već donacija Vlade Tirola vatrogasnim društvima s područja Vatrogasnog centra Brestovac budući da su DVD Brestovac i Ivandol prije nekoliko godina donirana  navalna vozila, naglasio je u prigodi potpisivanja ugovora o korištenju navalnog vozila, predsjednik DVD Brestovac, Drago Tus. U prigodi potpisivanja ugovora, predstavnik pokrajine Reith Kitzbuhel, Egid Schwabl, najavio je daljnju pomoć i suradnju kroz organizaciju seminara za  obuku zapovjednika DVD s područja svih općina Požeško slavonske županije, za 16.listopada u Austriji, kao i mogućnost veće suradnje DVD Brestovac i vatrogasne organizacije iz pokrajine Tirol.  O načinu financiranja vatrogastva i naporima Općine Brestovac na zaštiti i spašavanju ljudstva i materijalnih dobara, na prigodnom prijemu u Općini, Austrijance su informirali predsjednik Vijeća Tomo Vrhovac i zamjenik načenika Jozo Buće.

donacije dvd brestovac3 

Donacijom Vlade Tirola, DVD- u Brestovac omogućena je  primopredaja jednog navalnog vozila  Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orljavac, najavljena za studeni ove godine.