Utorak, 12 Veljača 2019 11:01

12.KOLO DRUGE HTSL SLAVONIJA-ZAPAD

STK BRESTOVAC NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE

Na startu proljetnog dijela prvenstva Druge lige, u susretu 12.kola, stolnotenisači Brestovca uvjerljivo su s 4:0 pobijedili u Požegi ekipu Požega 2. Bila je sedma prvenstvena pobjeda kojom se uz 4 poraza nalaze na visokom četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice s osvojenih 18 bodova.
Ivan Markanjević pobijedio je Miroslava Kovačevića s 3:1 u setovima,kao i Zlatibor Savić Tomicu Leškovića. Robert Markanjević s uvjerljivih 3:0 svladao je Antonija Leškovića, dok je najneizvjesniji meč odigran u parovima, u kojem su Zlatibor Savić i Robert Markanjević s 3:2 pobijedili par Miroslav Kovačević-Tomica Lešković.
Na ljestvici vodi Bjelovar s 21-im bodom, no Brestovčani su s odličnim nastupima, u konkurenciji 11 ekipa, zasluženo četvrtoplasirani. Ne treba zaboraviti da je STK Brestovac u samo tri godine preskočio i tri ranga, te se od 2013.godine natječe u Drugoj ligi.
Prema rang listi pojedinačno Robert Markanjević je deveti s 10 pobjeda i 3 poraza, Zlatibor Savićdeseti s 10 pobjeda i 4 poraza, dok ohrabruje rezultat mladog Ivana Markanjevića, koji se sa 7 pobjeda i 6 poraza nalazi na 16-om mjestu najboljih igrača Lige. U parovima Savić-R.Markanjević su drugoplasirani sa 7 pobjeda i samo jednim porazom.
17.veljače Brestovčani su gosti Siska i Siscije, a prvi proljetni domaći susret u Brestovcu imat će 3. ožujka protiv Flipa iz Slavonskog Broda.