Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 14:23

GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠPORTSKO RIBOLOVNOG DRUŠTVA KLEN BRESTOVAC

Iako je moglo i bolje, zadovoljni smo rezultatima rada članova Udruge u prošloj godini, istakao je u svom izvješću o radu, predsjednik Ivan Đurčević. Na Skupštini, održanoj 9.ožujka u Mjesnom domu Stari Brestovac, naglašeno je da se u proteklih godinu dana broj članova povećao na 67, te da ih je sada 52 seniora, 4 seniora RVI i 11 kadeta.
U prošloj godini provedeno je 5 radnih akcija sa zadovoljavajućim odazivom, u kojima su obojene nadstrešnice i sjenica, te izvršeno 6 poribljavanja ribnjaka šaranom i amurom.

Ribolovno društvo ostvarilo je ukupne prihode od oko 60 tisuća kuna, od čega se preko 31-ne tisuće kuna odnosi na dnevne dozvole , koje iznose 25 kuna po ribiču. Troškovi društva iznosili su nešto manje od 50 tisuća kuna, od čega su 33.125,oo kuna troškovi poribljavanja.
U planu za ovu godinu je izgradnja arteškog bunara, izgradnja još jedne sjenice, te postavljanje kamera.
U športskom dijelu od 7 ekipa na prvenstvu Županijske športsko ribolovne lige, ŠRD Klen iz Brestovca s dvije ekipa osvojilo je šesto i sedmo mjesto.
Na 6.Skupštini posebno je istaknuta pomoć Općine Brestovac, u čijem vlasništvu i je ribnjak, kako u financijskom tako i materijalnom pogledu.