Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 14:25

GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD IVANDOL

NASTAVAK USPJEŠNOG RADA

Nakon što su u listopadu 2016. godine, sredstvima od 550 tisuća kuna, od čega je 300 tisuća iznos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a Općine Brestovac 250 tisuća kuna, obnovljeni Mjesni i Vatrogasni dom, te vatrogasno spremište, DVD Ivandol nastavlja s odličnim rezultatima.
Iako su protekle godine imali tek nekoliko intervencija, od čega dvije na gašenju otvorenog prostora na površini od oko 15 hektara iznad Oblakovca i Opršenog, uz pomoć DVD Cernika, članovi DVD Ivandol još jednom su pokazali uspješnost preventivnog, a tako i organiziranosti interventnog djelovanja na gašenju požara i spašavanju ljudstva i materijalne imovine, istakao je na redovitoj Izvještajnoj skupštini predsjednik Dražen Kovačević. U zajedničkoj akciji s DVD Brestovac i Zakorenje, kada je korišten čak i hidrant vatrogasci Društva uspješno su gasili veliki požar na pomoćnom objektu u okviru pilane u Ivandolu.

Prihodi DVD-a uz isključivu pomoć Općine Brestovac, protekle godine iznosili su nešto manje od 32 tisuće kuna, a brojili su 74 člana. Od toga interventnih vatrogasaca bilo je 16, vatrogasaca I klase, 6 i 5 dočasnika. Podupirućih je bilo 21, mladeži 9, a djece 17. Također,pri otvorenju novouređenog Doma, Društvo je dobilo na raspolaganje navalno vozilo donacije Vlade Tirola. Tom prigodom u preuređenje vozila Općina Brestovac izdvojila je dodatnih 4o tisuća kuna, a Požeško slavonska županija 55. Što se tiče voznog parka Društvo je dostatno opremljeno, no nedostaje još nešto opreme i pripadajućih ormara, rečeno je na Skupštini.