službeni internet portal Općine Brestovac

Up

Javnost rada općinskog vijeća

Poslovnikom Općinskog vijeća Općine Brestovac ( Službeni glasnik Općine Brestovac,broj 6/2013 ) utvrđeno je da su sjednice Općinskog vijeća Općine Brestovac javne.

Predstavnici udruga građana, građani i predstavnici medija mogu pratiti rad Općinskog vijeća, ali ne smiju remetiti red i tijek sjednice (primjerice, glasno razgovarati, upotrebljavati mobitel i dr.).

Ukoliko je broj osoba koje prate rad Općinskog vijeća veći od broja raspoloživih mjesta, predsjednik Općinskog vijeća određuje broj osoba koje mogu pratiti rad Općinskog vijeća.

O radu Općinskog vijeća javnost se obavještava putem sredstava javnog priopćavanja, oglasne ploče ili objavom na web stranicama Općine.

O najavi namjere praćenja sjednice Općinskog vijeća potrebno je obavijestiti Jedinstveni upravni odjel Općine Brestovac (tel/fax 034 241 077,Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) na način:

- da svoj dolazak najave osobno, telefonom, telefaxom, elektroničkom poštom ili pisanim putem Jedinstvenom upravnom odjelu najkasnije 24 sata prije održavanja sjednice. Uz prijavu za sudjelovanje na sjednici, dostavlja se adresa i broj kućnog ili mobilnog telefona, a radi dostave obavijesti o mogućnosti sudjelovanja na sjednici;

- ukupan broj nazočnih građana i predstavnika fizičkih i pravnih osoba utvrđuje predsjednik Općinskog vijeća ovisno o prostornim i tehničkim mogućnostima prostora u kojem se održava sjednica kao i o temama dnevnog reda, odnosno ovisno o tome koliko je prethodno na sjednicu pozvano drugih osoba koje su potrebne na sjednici;

- pravo prvenstva za sudjelovanje na sjednici utvrđuje se prema vremenu prijavljivanja;

- osobe koje neće moći biti prisutne na sjednici, o tome će biti obaviještene usmeno ili telefonski najkasnije 4 sata prije početka sjednice.

 
 
Powered by Phoca Download