Tomo Vrhovac predsjednik Općinskog vijeća


Petak, 21 Lipanj 2013

sjednica11Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Brestovac, održanoj 18.lipnja 2013.godine, za predsjednika Vijeća ponovo je izabran član Hrvatske demokratske zajednice, Tomo Vrhovac. Od 13 vijećnika,Vrhovac je izabran s 12 glasova za i jednim suzdržanim.Dopredsjednik Vijeća je također član HDZ, Tomislav Čočić. Temeljem izbornog rezultata Vijeće čine 8 članova HDZ, 3  člana Hrvatskog demokratskog Sabora Slavonije i Baranje, 3 SDP, HNS-Liberalni demokrati-HNS i s liste SPD,HNS-Liberalni demokrati-HNS.

 

Zahvaljujući se na ukazanom povjerenju, Tomo Vrhovac istakao je da je izbor za predsjednika Vijeća velika čast i obveza, najavljujući da će tu odgovornu dužnost obavljati još kvalitetnije u usporedbi s proteklim mandatom. Pozivajući oporbu na konstruktivnu suradnju Vrhovac je najavio održavanje prve sjednice Vijeća u novom sazivu za desetak dana.

sjednica12U novom četverogodišnjem mandatu dužnost načelnika obnašat će Zdravko Mandić. Mandiću je ovo već šesti mandat, po kojem se svrstava među rijetke dužnosnike koji su izabrani na mjesto načelnika od 1993.godine, kada su i ustrojene općine u novoj hrvatskoj državi.U svom istupu Mandić je naglasio da se u proteklom sazivu kvaliteno radilo i da je Vijeće donosilo odluke na  preko 30 sjednica. Očekuje daljnji nastavak kvalitetnog rada u interesu razvoja općine, zanemarujući stranačka opredjeljenja.