SKUPŠTINA DVD ORLJAVAC


Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018

SREDIŠNJI DOGAĐAJ OVE GODINE JE OBILJEŽAVANJE 90-TE OBLJETNICE POSTOJANJA VATROGASTVA U ORLJAVCU

Na redovitoj Skupštini DVD Orljavac istaknuto je da je društvo u potpunosti izvršilo sve preventivne i operativne djelatnosti na zaštiti od požara.

Predsjednik Josip Pavić, posebno je ponosan što je u proteklom razdoblju uređeno novo vatrogasno spremište i nabavljeno navalno vozilo, a do obilježavanja 90. obljetnice postojanja i djelovanja očekuje ulaganja na djelomičnoj obnovi Vatrogasnog doma i dovršetka radova na spremištu.
Uz vrlo uspješno preventivno djelovanje, Društvo je imalo 4 uspješno odrađene intervencije.Intervenirali su na 3 požara otvorenog prostora u Podsreću, Sažijama i Striježevici,te pomogli u iznošenju bolesne osobe u Orljavcu.

U protekloj godini nabavljeni su aparat za namatanje crijeva i 2 baterijske svjetiljke, te 10 pari zaštitinih rukavica.Društvo trenutačno ima 69 članova, od toga operativni, pričuvni, izvršni i počasni čine 37, pomažućih je 27, a mladeži 5.
U prošloj godini Društvo je ostvarilo 20-tak tisuća kuna, od čega je 15 tisuća donacija Općine Brestovac. U ovoj godini plan je 37,5 tisuća kuna, a od Općine se očekuje 21-na tisuća.
Središnji događaj bit će 5.svibnja kada će se u okviru obilježavanja blagdana sv. Florijana u Orljavcu održati združena vatrogasna vježba svih 5 društava s područja Općine Brestovac, dok će poseban naglasak biti na obilježavanju 90 godina postojanja i djelovanja vatrogastva u Orljavcu.