službeni internet portal Općine Brestovac

Četvrtak, 31 Siječanj 2019 08:26

IZBORNA SKUPŠTINA KUD BERDA BRESTOVAC

NA SKUPŠTINI PONOVO JEDNOGLASNO IZABRANA DANIJELA BIDLO

U protekloj godini KUD je nastupio na 22 smotre folklora diljem Hrvatske, pokazujući znatan napredak u svladavanju plesnih, pjevačkih i tamburaških koraka i vještina, naglasila je u svom izvješću predsjednica Danijela Bidlo. 40-tak članova u travnju nastrupilo je na 7.Županijskom mozaiku u Kutjevu i Županijskoj pjevačkoj smotri u Biškupcima, te u svibnju na Pakračkom ljetu.

Uspjeh je nastavljen nastupom u Zdencima, Mikleušu, Požegi, Gorici Svetojanskoj i Pleternici, dok su na Čvarkijadi osvojili prvo mjesto u kategoriji najljepše aranžiranog gostinskog stola, a Valentina Podnar bila je najljepša u kategoriji cura za udaju.

U lipnju u organizaciji KUD Berda , na tradicionalnoj smotri folklora u Brestovcu pod nazivom Dođi diko večeras na sijelo, predstavilo se 6 KUD-ova iz Hrvatske.Slijedili su nastupi u Vladislavcima,na LIDAS-u u Pleternici, u Kaptolu, Banovoj Jaruzi i na završetku žetve u Žedniku u Vojvodini na Družijancu.
Slijedila su gostovanja na Tari u Istri, Novograšikom ljetu, Jakšiću i Vinkovačkim jesenima.Nastupi su nastavljeni snimanjem dokumentarca o bećarsku u Pleternici, te tradicijskom organizacijom manifestacije u Brestovcu S pjesmom u susret Božiću.

Priznanja za 14 godina djelovanja i rada primili su Zlata i Ivo Tomić, Marina Petrović, Danijela Bidlo i Katica Kalafatić, a za 10 Domagoj Rodić, Mile Dijaković i prvi samičar KUD Berda Zdravko Božić.