službeni internet portal Općine Brestovac

Četvrtak, 31 Siječanj 2019 08:39

66.SKUPŠTINA DVD ZAKORENJE

UZ POVEĆANJE BROJA INTERVENCIJA DVD I PROŠLE GODINE USPJEŠNO DJELOVALO

U prošloj godini DVD je imao 13 intervencija,od kojih 10 na ispumpavanju dvorišta i podruma za vrijeme poplava na više lokacija u Brestovcu i Zakorenju. 6.travnja s jednim vozilom i 3 vatrogasca gašen je požar na dimnjaku u Zakorenju, a 9.rujna na divljem deponiju u Nurkovcu. 2.prosinca s 2 vozila i 7 vatrogasaca gašen je požar na radionici gospodarskog objekta u Ivandolu.

Sa spremnošću na spasašavanju ljudstva i materijalnih dobara, te preventivom zadovoljni smo izjavio je u svom godišnjem izvješću, tajnik Društva Matej Lončarević.

Društvo trenutačno broji 141-og člana, 8 izvršnih, 19 operativnih, 2 pričuvna, jednog počasnog kao i utemeljitelja, 69 pomažućih, 8 veterana, podmatka 14 i 19 članova mladeži.
Sam DVD prepoznat je i po organizaciji Kupa mladeži, na kojem je sudjelovalo 10 ekipa, a domaćini su ekipno, u muškoj konkurenciji i vatrogasnim igrama osvojili prvo mjesto.

Hrvatska vatrogasna zajednica za dugogodišnji rad, diplome Vatrogasni veteran dodijelila je Mirku Ralašiću i Stjepanu Starčeviću, a za hrabrost i požrtvovanost Denisu Valešiću. Za 30 godina djelovanja i pomaganja, vatrogasne spomenice dodijeljene su Zvonku, Stjepanu i Slavku Gagiću, Josipu Funteku, Đuri Gašparu, Jozi Buća i Zdravku Mandiću.

Načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić naglasio je izdvajanja za vatrogastvo od 436 tisuća kuna u prošloj godini, od čega se 335 tisuća odnosi na zakonskih 5% za redoviti rad 5 DVD-a na području Općine, dok su ostala sredstva utrošena na dodatne, izvanredne troškove društava. Tom prigodom posebno je istakao da je Općina završila ciklus uređenja Vatrogasnih domova, od prošlogodišnjeg Orljavca, prije toga Ivandola i Jaguplija. Predstoji rekonstrukcija DVD Brestovac, za koju je osigurano preko 7 milijuna kuna,a koja bi trebala uslijediti na proljeće ove godine.
Predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško slavonske županije, Željko Petrović, najavljujući novi zakon i to puno povoljniji za vatrogasce, očekuje da će, između 6 vatrogasnih vozila za područje županije, jedno biti osigurano i za DVD Zakorenje. Županija će učiniti sve što može za vatrogastvo, rekao je zamjenik župana Željko Jakopović, ističući napore da se spriječi odlazak mladih.
I pored svih napora, kako je rečeno na Skupštini od 3 tisuće i 400 operativaca na području županije, s obiteljima otišlo je njih 300.