VIJEĆE OPĆINE USVOJILO POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ NAČELNIKA ZDRAVKA MANDIĆA


Ponedjeljak, 18 Rujan 2017

VIJEĆE OPĆINE USVOJILO POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ NAČELNIKA ZDRAVKA MANDIĆA

U POVODU DANA OPĆINE DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE

Povodom Dana Općine i blagdana sv.Mateja,Općinsko Vijeće Općine Brestovac, donijelo je odluku po kojoj se godišnja nagrada dodjeljuje Pjevačkom zboru Matice umirovljenika Orljava Brestovac, učeniku Osnovne škole Dragutina Lermana, Benjaminu Poletto i učenici trećeg razreda Katoličke klasične gimnazije, Dorotei Markanjević.

Pjevački zbor osnovan je prije 5 godina, na poticaj samih članova Matice umirovljenika. Najveći uspjeh ostvario je 2015.godine predstavljajući Požeško slavonsku županiju na natjecanju pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Svake godine na Valentinovo uveseljavaju korisnike požekog Doma umirovljenika, te u prigodi blagdana sv.Nikole u Brestovcu natupaju na manifestaciji S pjesmom u susret Božiću. Iznimni rezultati postignuti su i na nastupima u Biškupcima, Drežniku, Slavonskom Brodu, Cerniku, Novoj Gradiški, Gospiću, Čačincima i Garešničkom Brestovcu.

Na prijedlog Učiteljskog vijeća Osnovne škole Dragutina Lermana, nagradu će primiti Banjamin Poletto. Prošle godine natjecao se na dječjem tamburaškom festivalu Cvjetići glazbe, a ove nastupio na Aureafestu u Malom i velikom super glasu. U kategoriji učenika od 1.do 4.razreda Malom glasu osvojio je prvo mjesto.
17-godišnja Dorotea Markanjević, učenica trećeg razreda Klasične gimnazije, a glazbom se bavi od svoje osme godine. Pohađala je Glazbenu škole, svirala glasovir, a prije 4 godine nastupa s folklornom skupinom KUD Berda iz Brestovca. Na Zlatnom glasu Zlatne doline osvojila je prvu nagradu publike,a uspjeh je ostvarila i solističkim nastupom na ovogodišnjem Aureafestu.

Vijeće je usvojilo polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, prema kojem su ostvareni prihodi od 3.162.o29 kuna, dok su rahodi iznosili 3,459 milijuna kuna, te ostvaren manjak prihoda od 296.990 kuna. S obzirom na prošlogodišnji višak prihoda od 514.213 kuna, ukupni rezultat poslovanja na dan 30.lipnja iznosio je 227.222 kuna. Prihodi su za 8% manji u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a 29% u odnosu na ovogodišnji plan proračuna. Manji prihodi posljedica su smanjenja prihoda od poreza na dohodak, dok su prihodi pomoći iz državnom proračuna ostali na istoj razini. U izvještajnom razdoblju Općina nije izdavala jamstva, nije koristila proračunsku zalihu, nije se zaduživala, te nije koristila prekoračenje na poslovnom računu.
Prihvaćeno je i polugodišnje izvješće o radu načelnika. U tom razdoblju realizirana je adaptacija mjesnog doma u Vilić Selu, u vrijednosti 629 tisuća kuna, od kojih su 400 tisuća sredstva Ministarstva regionalnog razvoja, realiziran je program zapošljavanja u javnom radu, adaptiran mjesni dom u Perencima, izgrađen nogostup u Požeškoj ulici u Brestovcu, proširen i uređen ribnjak u Brestovcu, te uređeno dječje igralište ispred mjesnog doma u Starom Brestovcu.
Završen je projekt geodetske izmjere za naselja Jaguplije i Skenderovci, vrijednosti 2,5 milijuna kuna, od kojih su oko 1,5 milijuna kuna sredstva Općine Brestovac. Program geodetske izmjere je nastavljen za naselja Daranovci i Zakorenje, za koji će u roku dvije godine biti utrošeno 3,1 milijun kuna bez PDV.
Na natječaj iz Programa ruralnog razvoja RH prijavljeni su  projekti rekonstrukcije nerazvrstane ceste Nurkovac-Ulica Stari Brestovac-Dolac vrijednosti 2 milijuna kuna i rekonstrukcije i opremanje Planinarskog doma u Orljavcu u iznosu od 7,2 milijuna kuna. Na natječaj je prijavljen i projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Brestovcu vrijednosti nešto više od 6 milijuna kuna.