DAN OPĆINE OBILJEŽEN OTVORENJEM MJESNOG DOMA U VILIĆ SELU I KATASTARSKOJ IZMJERI U ZAKORENJU


Petak, 22 Rujan 2017

DAN OPĆINE OBILJEŽEN OTVORENJEM MJESNOG DOMA U VILIĆ SELU I KATASTARSKOJ IZMJERI U ZAKORENJU


U prigodi Dana Općine Brestovac i blagdana sv.Matije u Vilić Selu svečano je otvoren Mjesni dom. Dajući ključeve predsjedniku Mjesnog odbora Bojanu Petroviću otvorio ga je pomoćnik ministrice Regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Davor Huška. Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 630 tisuća kuna od čega su 400 tisuća sredstva Ministarstva istakao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić. Obnovom ovog projekta nastavljamo program obnove i sanacije Mjesnih domova s intencijom da u skoro vrijeme dostignemo standard  dostojan življenja stanovnika ovog naselja, rekao je Mandić. Ponosni smo i zahvalni Općini i Ministarstvu koju su nam omogućili realizaciju projekta o kojem smo sanjali, izjavio je predsjednik Mjesnog odbora Bojan Petrović.


Jedan od najvažnijih projekata svakako je geodetska izmjera, koja se u Općini Brestovac provodi od 2005.godine. Nakon Brestovca, Nurkovca, Završja i Dolca, te ove godine završene izmjere u Skenderovcima i Jaguplijama, projekt vrijedan 3,9 milijuna nastavljen je u katastarskim općina Daranovci i Zakorenje, istakao je načelnik Mandić, izjavivši da će Općina za ovaj program izdvojiti 50% sredstava.


Projekt u kojem, pored Općine Brestovac sudjeluje Državna geodetska uprava s 40% i Požeško slavonska županija s 10%, svečano su u zakorenju otvorili požeško slavonsku župan Alojz Tomašević i zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Ivica Vidaković.
Po riječima pročelnika Područnog ureda za katastar, Ivana Mikšika, izmjerom će se uskladiti stvarno stanje vlasništva na površini od tisuću i dvjesto hektara, od kojih 742 s 1.881 česticom, na području k.o. Daranovci, a 610 ha na 1.852 čestice na području k.o Zakorenje.
Na svečanoj sjednici u Brestovcu pomoćnik ministrice za regionalni razvoj  Davor Huška najavio je podršku realizaciji daljnjih projekata Općine Brestovac, rekonstrukciji nerazvrstane ceste Nurkovac-Ulica Stari Brestovac-Dolac vrijednosti 2 milijuna kuna i rekonstrukcije i opremanje Planinarskog doma u Orljavcu u iznosu od 7,2 milijuna kuna. Na natječaj je prijavljen i projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Brestovcu vrijednosti nešto više od 6 milijuna kuna.