IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA KUD-a BERDA U IVANDOLU


Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018

ZNAČAJNI ISKORAK U RADU DRUŠTVA

Društvo je protekle godine napravilo značajan iskorak u  radu, naglasio je načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić na izvještajnoj skupštini Kulturno umjetničkog društva Berda u Ivandolu. Pored redovitih sredstava za rad Društva, Općina je u protekloj godini izdvojila i dodatnih 4o tisuća kuna za nabavku nošnji, a najava je da će i ove godine, u skladu s proračunskim mogućnostima, sredstva biti povećana.Posebno mi je drago da se Društvo prijavilo na natječaj Ministarstva kulture za sredstva namijenjena nabavci nošnji, dodao je načelnik Mandić.

Predsjednica Danijela Grgić, istakla je da je u protekloj godini Berda umijeće tamburaške, folklorne i plesne sekcije prikazala na 11 nastupa u cijeloj Hrvatskoj. 22.travnja nastupili su na 6.Županijskom kulturnom mozaiku u Lipiku, 6.svibnja na na smotri Pivaj diko ja ću ti polagat u Biškupcima, 27.svibnja  na smotri folklora KUD-a Stjepan Šajnović u Osekovu, 15.lipnja u Čačincima u prigodi obilježavanja Tijelova, gdje je za najljepšu snašu proglašena  Barbara Knežević.

Društvo se predstavilo 17.lipnja na smoti KUD-a Ivo Čakalić u Kaptolu, dok je 27.kolovoza uz nastup na otvorenju Aurea festa u Požegi, za najgizdaviju šokicu proglašena Marta Grgić.
U lipnju društvo je nastupilo u Drežniku, u listopadu na Čvarkijadi, te tijekom godine na smotrama u Lukaču kod Virovitice, Donjoj Vrbi i Sunji.

Četrdesetak članova Berde, tradicijski organiziraju smotru Dođi diko večeras na sijelo,koja će se po jubilarni 10-ti puta održati 2.lipnja u Brestovcu, a u prigodi svetog Nikole u Brestovcu i ove godine će organizirati manifestaciju U susret Božiću.