službeni internet portal Općine Brestovac

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Srijeda, 13 Kolovoz 2014 02:00

Skupština udruge umirovljenika Orljava - Brestovac

Drago mi je vidjeti vas u ovako velikom broju, što znači da ste dobro organizirana udruga i jedna od najuzornijih na području županije, izjavio je predsjednik Županijske Matice umirovljenika, Zvonko Čorak. Posebno se zahvaljujem Općini Brestovac koja je prepoznala rad i djelovanje i, što je danas vrlo rijedak slučaj, financijski potpomaže programe Udruge, dodao je Čorak na 4. Izvještajnoj skupštini Matice umirovljenika Orljava-Brestovac,održanoj 27.srpnja u Brestovcu.
Predsjednik Općinskog vijeća Tomo Vrhovac, ovom je prigodom naglasio da je, zbog povećanih aktivnosti, za rad i djelovanje Matice, izdvojeno nešto više financijskih sredstava, jasno u okviru skromnih proračunskih mogućnosti Općine.

Udruga s oko 150 članova, tijekom protekle godine organizirala je niz aktivnosti i druženja, od kojih se izdvajaju sportski rezultati, ekipno drugo mjesto na 12. sportskim susretima umirovljenika županije u Velikoj, kao i osvajanja ekipnog prvog mjesta i pojedinačnog Nade Grgić u pikadu.

Pored organizacije izleta i druženja, predsjednik Udruge Vladimir Grgić, posebno je izdvojio uspjehe i brojne nastupe mješovitog pjevačkog zbora. I ove godine plan je nastup na Festivalu zborova umirovljenika Požeško slavonske županije, kao i manifestaciji S pjesmom u susret Božiću koja se tradicionalno održava u Brestovcu.
U ovako teškim vremenima, jedino si zajedništvom, možemo poboljšati i olakšati ovaj dio života, zajednički je stav umirovljenika sa Skupštine u Brestovcu.