17.BRESTOVAČKI SPORTSKI SUSRETI U BRESTOVCU


Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017

Tradicionalni 17. Susreti Brestovaca održani u Požeškom Brestovcu i ove godine okupili su preko 350 sudionika iz Daruvarskog, Garešničkog, Orehovečkog i Požeškog Brestovca. Ukupni pobjednik s 480 bodova je Orehovački Brestovec, drugo mjesto s 470 bodova pripalo je domaćinima Mjesnom odboru Požeški Brestovac, treći je s 410 bodova Garešnički Brestovac, a posljednji 4-ti s 320 Daruvarski.

U pikadu za žene pobjedile su sportašice iz Orehovečkog Brestovca, ispred Daruvarskog, a kod muških pobjeda je pripala Garešničkom Brestovcu ispred Orehovečkog. Orehovečki Brestovac pobjedio je i u kategorijama bele za žene i muške, te u vatrogasnoj vježbi. U malom nogometu uvjerljivo su najbolji bili igrači Požeškog Brestovca, ispred Orehovečkog, Garešničkog i Daruvarskog Brestovca.

Najbolji ribolovci su iz Orehovečkog Brestovca, dok su domaćini bili najbolji u stolnom tenisu, odbojci za žene, te potezanju užeta u muškoj i ženskoj konkurenciji. U šahu najbolji su šahisti iz Garešničkog Brestovca.

Tradicionalne susrete svečano je otvorio predsjednik Mjesnog odbora Brestovac, Ivan Đurčević, a pehare i priznanja najboljim ekipama uručili  su, u ime pokrovitelja, načelnik Općine Zdravko Mandić i predsjednik Općinskog Vijeća Tomo Vrhovac.

Program susreta obogatio je nastup i Kulturno umjetničkog društva Berda, a pomoć u vrlo zahtjevnoj organizaciji pružili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovac,sportske udruge s područja Općine, te brojni volonteri i članovi Mjesnog odbora Brestovac.