×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 64
Četvrtak, 25 Rujan 2014 02:00

Polugodišnji izvještaj

Na 11. redovitoj sjednici održanoj 23.rujna u Brestovcu, vijećnici Općine Brestovac, jednoglasno su izglasali polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna u razdoblju od siječnja do lipnja 2o14.godine, ocijenivši ga dinamičnim i što je najvažnije konsolidiranim. U šest mjeseci ove godine prihodi i primici iznosili su 2.431.241,00 kuna, a realizirani rashodi 2.120.246,00 kuna. S obzirom na suficit od 310.995 kuna, a budući da je godišnjim izvještajem za 2o13. godinu utvrđen negativni rezultat poslovanja od 854.375 kuna uzrokovano realizacijom kapitalnih projekata koncem 2013.godine (komunalne vodne građevinama u Skenderovcima i Jaguplijama, Pasikovcima i Sloboštini,kanalizacijska mreža Brestovac-Završje-Nurkovac-Dolac,geodetska izmjera u k.o.Jaguplije i izgradnja mosta u Boričevcima), ukupni negativni rezultat poslovanja na dan 30.lipnja ove godine iznosi 543.380 kuna, no kako je u izvješću u svom polugodišnjem radu naglasio načelnik Općine, Zdravko Mandić, s današnjim danom Općina Brestovac nema više bilo kakvih dugovanja.

I pored šteta od poplava u svibnju, utvrđenih i prijavljenih, u iznosu od 4,8 milijuna kuna, Općina je uspjela podmiriti sve obveze prema korisnicima proračuna, od kulturnih, športskih i drugih institucija i udruga, socijalnoj skrbi, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, neprofitnim udrugama kao i povećanim izdacima za vatrogastvo, koje je u poplavama u pet navrata, a zahvatile su cjelokupno područje općine, podnijelo najveći teret u spašavanju dobara i ljudskih života.

U pola godine prihodi proračuna bili su veći za 5% u odnosu na prošlogodišnje razdoblje, a 33 u odnosu na plan za ovu godinu. Nažalost, konsolidirani proračun nisu pratile planirane kapitalne potpore za razvojne projekte prijavljene Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije. Izostala su planirana sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Brestovcu, provedba programa javnih radova, kao i dogradnju i uređenje općinske zgrade u Brestovcu.

Najznačajniji projekt koji se provodi je geodetska izmjera u katastarskoj općini Jaguplije,vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Državna geodetska uprava osigurava 40% sredstava u iznosu od 985.582,00 kuna, a općina Brestovac 60% (1.478.373,00 kn). Projekt se financira do 2016.godine, a do sada je Općina izdvojila 610 tisuća kuna isključivo za geodetske poslove.

Iako je bila otvorena mogućnost, vijećnici su posebno zadovoljni što se Općina nije kreditno zaduživala i da je sve veći teret financijskih obveza uspješno prevladan, što jamči da će i poslovanje do kraja godine biti u skladu s planiranim proračunom.

Na 11. redovitoj sjednici održanoj 23.rujna u Brestovcu, vijećnici Općine Brestovac, jednoglasno su izglasali polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna u razdoblju od siječnja do lipnja 2o14.godine, ocijenivši ga dinamičnim i što je najvažnije konsolidiranim. U šest mjeseci ove godine prihodi i primici iznosili su 2.431.241,00 kuna, a realizirani rashodi 2.120.246,00 kuna. S obzirom na suficit od 310.995 kuna, a budući da je godišnjim izvještajem za 2o13. godinu utvrđen negativni rezultat poslovanja od 854.375 kuna uzrokovano realizacijom kapitalnih projekata koncem 2013.godine (komunalne vodne građevinama u Skenderovcima i Jaguplijama, Pasikovcima i Sloboštini,kanalizacijska mreža Brestovac-Završje-Nurkovac-Dolac,geodetska izmjera u k.o.Jaguplije i izgradnja mosta u Boričevcima), ukupni negativni rezultat poslovanja na dan 30.lipnja ove godine iznosi 543.380 kuna, no kako je u izvješću u svom polugodišnjem  radu naglasio načelnik Općine, Zdravko Mandić, s današnjim danom Općina Brestovac nema više bilo kakvih dugovanja.

I pored šteta od poplava u svibnju, utvrđenih i prijavljenih, u iznosu od 4,8 milijuna kuna, Općina je uspjela podmiriti sve obveze prema korisnicima proračuna, od kulturnih, športskih i drugih institucija i udruga, socijalnoj skrbi, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, neprofitnim udrugama  kao i povećanim izdacima za vatrogastvo, koje je u poplavama u pet navrata, a zahvatile su cjelokupno područje općine, podnijelo najveći teret u spašavanju dobara i ljudskih života.

U pola godine prihodi proračuna bili su veći za 5% u odnosu na prošlogodišnje razdoblje, a 33 u odnosu na plan za ovu godinu. Nažalost, konsolidirani proračun nisu pratile planirane  kapitalne potpore za razvojne projekte prijavljene Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova europske unije. Izostala su planirana sredstva za izgradnju dječjeg vrtića u Brestovcu, provedba programa javnih radova, kao i dogradnju i uređenje općinske zgrade u Brestovcu.

Najznačajniji projekt koji se provodi je geodetska izmjera u katastarskoj općini Jaguplije,vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Državna geodetska uprava osigurava 40% sredstava u iznosu od 985.582,00 kuna, a općina Brestovac 60% ( 1.478.373,00 kn). Projekt se financira do 2o16.godine, a do sada je Općina izdvojila 610 tisuća kuna isključivo za geodetske poslove.

Iako je bila otvorena mogućnost, vijećnici su posebno zadovoljni što se Općina nije kreditno zaduživala i da je sve veći  teret financijskih obveza  uspješno prevladan, što jamči da će i poslovanje do kraja godine biti u skladu s planiranim proračunom.

Više u ovoj kategoriji: 3.SJEDNICA VIJEĆA OPĆINE BRESTOVAC »